amon-re napisał(a):Misiu, Misiu
Wcale tak nie uważam, że tylko katolicy mają "fory"
Tu chodzi nie o samo wyznanie, światopogląd - ale o to jakie przesłanie, wartości niesie za sobą satanizm.
Po drugie Mart ma za idola gościa, który publicznie podarł biblię, a gdyby podarł koran to byłby zwyczajnie odstrzelony z podpisem "Brutality - Allahu akbar wins"
Zresztą jego awatary zostały usunięte z Forum, czyż nie?
i jak ja katalizatorem byłem?! Początkowo mówiłem wprost, że to nie jest właściwe miejsce na taką rozmowę.
Potem używałem argumentów, a dopiero potem wkleiłem 3 modlitwy do Archanioła Michała![]()
ani nikogo nie obrażałem, natomiast w drugą stronę niestety tak nie działało.
Doskonale wiesz Miśku, Mart i inni zainteresowani - że w Konstytucji jak i w kodeksie karnym ( art. 196 ) mamy taką instytucję jak obraza uczuć religijnych - bo wtedy nie było szacunku do mojego wyznania - mnie absolutnie nie obraża, że ktoś wierzy/nie wierzy w nic/coś/innego boga etc etc.
Obraża mnie propagowanie na stronie o "POKEMONACH" treści satanistycznych, które są zaprzeczeniem treści mojej religii.
A Mart z uporem maniaka, ciągle do satanizmu nawiązywał.
Jak ktoś chce być satanistą, jego sprawa, ale powtarzam to nie jest ODPOWIEDNIE miejsce na indoktrynację religijną.
Jestem za wybaczaniem, ale nie zgadzam się na odwieszanie po tak krótkim czasie.
Uważam że na czacie jest dużo, dużo spokojniej.
Dear Amon-re!
Zacząłem czytać Biblię. Początkowo miałem na celu zrozumienie, poszanowanie do religii Chrześcijańskiej i prośbę o pomoc od Boga. Lecz stwierdziłem, że wykorzystam to do kłótni ze Chrześcijanami i móc wypominać im błędy, których BÓG by nie zaakceptował. M. in. POSZANOWANIE DLA INNYCH RELIGII! (które już przestrzegam). A co do mojego Idola; każdy może mieć własnego
PS Radzę Ci Amon-re, abyś też poczytał Biblię, a jeśli już to robisz, to czytaj ze zrozumieniem