przez lenamroz » 12 lip 2023, o 08:41
Ulubiony Mega Kamień mój, to Mewtwonite Y. Dlaczeg? Wszystko przez profesora Sykamora i jego tajne zapiski.
Otóż jak wszyscy wiemy, profesor Sykamor prowadzi badania na temat Mega Kamieni i Mega Ewolucji. Odkrył pewien kamień, który nie wchodził w reakcję z żadnym Pokemonem, który mógłby Megaewoluować. Więc stało się jasne, że jest jakiś inny, nieodkryty Pokemon mogący przejść Megaewolucję. Jego badania dowiodły, że ten kamień jest jednym z najstarszych Megakamieni, z jakim miał do czynienia. Datował go na ok 1000 lat wstecz. Chodząc z tym kamieniem przy sobie, liczył, że jakiś Pokemon zareaguje i zostanie przyciągnięty przez ten kamień.
Późnym wieczorem gdy wracał do swojego laboratorium, drogę zastąpiła mu postać, początkowo myślał, że to człowiek, ale potem okazało się, że to Mewtwo. Telepaią poprosił profesora o zwrot jego własności. Profesor ociągając się, w końcu mu go oddał, a Pokemon zniknął i więcej się nie pojawił.
Chcę ten Megakamień, gdyż ja też chciałabym przyciągnąć Mewtwo do siebie. Co więcej, chciałabym odkryć jego genezę, gdyż jak wszyscy wiemy, to Zespół R niedawno powołał do życia tego Pokemona. Ale skoro Mewtwonite Y ma ponad 1000 lat to ten Pokemon musiał żyć dużo wcześniej. Więc nasuwa się pytanie, czy ktoś już wcześniej powołał do życia Mewtwo? A może Zespół R nie tyle, co go stworzył z DNA Mew, tylko może wskrzesił z jakiejś skamieliny albo tajemniczego jaja?
Za ulubionego Mega Pokemona admina obstawiam Mega Sableye. Co do Jules? Może Mega Blaziken? U obu najszybciej shiny wersja Pokemonów, ale mogę się mylić.
Ostatnio edytowano 27 lip 2023, o 21:37 przez
lenamroz, łącznie edytowano 1 raz