Przelicznik jagód

Postprzez karpik » 15 kwi 2020, o 15:17

admin napisał(a):Witam po świętach.
A więc pomysł był taki, żeby przy okazji wprowadzenia przelicznika jagód wprowadzić dwukrotnie lub nawet 3-krotnie większą szanse na znajdowanie jagód oraz zwiększyć ich ilość w ogrodzie, eventach itp. Jednym słowem zwiększyć ich ilość znacząco w grze, co obniży ich ceny i będą bardziej dostępne dla graczy, także tych z mniejszym poziomem.
A wprowadzony przelicznik ma za zadanie ograniczyć tworzenie coraz to potężniejszych pokemonów, tylko karmić do poziomu gdzie gracz uzna, że już dla niego za dużo. Zwiększona ilość jagód i przelicznik powinien skrócić też przygotowanie pokemona do ligi czy turnieju.

Ze względu, że okazało się przelicznik został wprowadzony tak nagle, bo okazało się, że pod względem technicznym było go już "cieżko" oddzielić od aktualizacji przywiązania, to nie było zapowiedziane i wytłumaczone co i jak. Również okres świąteczny i pandemii w tym nie pomógł :)
Postaram się go wyłączyć (prace nad tym mogą potrwać do końca tygodnia) i ponownie włączyć za tydzień lub dwa (żeby gracze mogli wykorzystać te już zgromadzone jagody) wraz z wszystkimi bonusami jakie miały temu towarzyszyć.
Uważam, że większość graczy ucieszy się z kilkukrotnie większej ilości jagód w plecaku niż zmartwi się z powodu przelicznika :)
Proszę o wyrażenie swojej opinie teraz gdy już wiadomo co i jak będzie.

wyłączenie przelicznika na tydzień jest nie w porządku do graczy którzy dopiero zaczynają karmić pokemona bądź dopiero zaczynają szukać pokemona i załatwiać mu ataki które często są drogie
Obrazek

karpik  

Postprzez jaćwing84 » 15 kwi 2020, o 15:21

Jeżeli jest możliwość ,najlepiej tego przelicznika nie wprowadzać.

jaćwing84  

Postprzez stafu2 » 15 kwi 2020, o 15:41

W moim osobistym odczuciu niezbyt mi się podoba ten pomysł z przelicznikiem. O ile gracze są w stanie zaakceptowac przywiązanie bo w sumie nie utrudnia w większy sposób grania tak ten pomysł tylko utrudnia grę. Ja osobiście dla przykładu podam że ja takiego dobrego pokemona żebym zrobił dobrze potrzebuje roku czasu, teraz po przeliczniku zamiast zrobić w rok będę 5 lat robił nw czy to takie do końca dobre. By jagody były na równo z przelicznikiem to osiągnięcia by też musiały być większe pięciokrotnie czyli przykładowo za osiągnięcie na 100 poziomie gdzie masz 200 jagód powinno być 1000 skoro to podwyzsza statystyke w stosunku 1 do 5 A gdzie początkujący gracze lub reszta która gra parę lat to ich tylko skrzywdzi ten przelicznik. Młodzi gracze tez nie zrobią żadnego dobrego pokemona bo będą ograniczani. Rynek na grze zwariuje do apogeum już teraz jagody do 1,5kk dochodzą. Gra też będzie się opierać tylko na mega lub sh legendach bo reszta poków nie będzie sie nadawać pod lige bo wbijanie im stat do stat mega lub legend zajmie kupę czasu a i wartość skoczy. Osobiście nie widze problemu zeby pokemony shiny były gorsze od tych mega lub legend. Teraz gracze robią pokemony shiny tez na ligę potem gra się stanie tylko pod określone poki. Nw czy to do końca dobre. Ograniczenia dla graczy w spory sposób wpłyną na chęć grania i każdy będzie się czuł bardziej jak na smyczy niż bycie wolnym. Zachęcam przede wszystkim nad zastanowieniem się czy to aby dobry pomysł bo w wielu innych grach widziałem jak ograniczenia skutkowały tym że gracze odchodzili. Rozmawiam z graczami prawie codziennie na czacie lub codziennie i nikomu się ten pomysł nie podoba. Adminie czy to aby na pewno dobry pomysł to dodawać?

stafu2  

Postprzez ariuses » 15 kwi 2020, o 19:30

Zgadzam się z graczami jules1992 i Stafu2, ten przelicznik to nic dobrego. a ceny na bank się nie zmienią bo jagody i tak będą potrzebne. Są gracze, którzy na tym zarabiają. A i dla nowych graczy sprzedaż jagód to w zasadzie jedyne wyjście, żeby jakoś na początku nie zbankrutować. No i w zasadzie nie widzę związki tego przelicznika z przywiązaniem. A co do jagód różowych to proponowałbym szanse ich znalezienia ustalić na poziomie jagód specjalnych, bo tych strat przywiązania w zasadzie nie widać i nie jest to tak straszne jak się wydawało. A przynajmniej do puki poki w rezerwie nie osiągnął maksa przywiązania urozmaici to trochę grę.

ariuses  

Postprzez mercedes » 15 kwi 2020, o 20:37

Każdy nowy pomysł coraz głupszy...

mercedes  

Postprzez dszymczak16 » 15 kwi 2020, o 23:26

mercedes napisał(a):Każdy nowy pomysł coraz głupszy...

nie koniecznie coraz głupszy ale trzeba powiedzieć sobie szczerze że pomysł przelicznika był mało przemyślany za równo pod kątem reakcji graczy jak i pod kątem jego wpływu na wiele aspektów gry a tutaj namieszał i to bardzo w zasadzie ograniczając graczom wszelką możliwą kreatywność w tej grze i wymuszając na nich dalszy rozwój jedną z kilku (max 5-6) ścieżek bo jakakolwiek inna ścieżka w zasadzie będzie przynosić straty

dszymczak16  

Postprzez proelokoxu » 16 kwi 2020, o 22:17

a mi się podoba, trochę więcej jagodek powpada a zanim ja taką wartość poka osiągnę to minie kolejnych kilka lat :lol:
Obrazek

proelokoxu  

Postprzez dszymczak16 » 17 kwi 2020, o 13:31

proelokoxu napisał(a):a mi się podoba, trochę więcej jagodek powpada a zanim ja taką wartość poka osiągnę to minie kolejnych kilka lat :lol:

przy obecnych minimalach jagód wbicie tego to jakieś 2k jagód czyli po 700 jagód w stat więc to miesiąc roboty a potem będziesz szło nawet szybciej zanim dojdziesz do 2-3k stat to maksa wbijesz więc zastanów się nad tym jeszcze raz

dszymczak16  

Postprzez lulsong » 17 kwi 2020, o 18:50

Jestem zdania że przelicznik tylko namiesza i będzie jeszcze trudniej dogonić graczy którzy mają już wykarmione Pokemony. Tak samo z punktami Akcji gdzie gracze mają po 2000pa , także by zwiększyć punkty do dwóch tysięcy będę musiał zgromadzić (jak mam 700 to do 2000pa brakuję 2600jagód lub jeszcze więcej) i po jakich sumach przelicznik będzie się zwiększał? Mi się nie podoba

lulsong  

Postprzez prometeusz13101988 » 18 kwi 2020, o 08:44

Tez mi się nie podoba ten przelicznik ale jaj zostanie zwiększona ilość jagód 5 krotnie to mi obojętne:) poki które były słabe i tak będą słabe. Gracze którzy mieli zapasy będą mogli wykozystac jagody poprzez chwilowe zawieszenie przelicznika A Ci co nie mieli zapasów to będą juz zdobywali jagody na nowych warunkach z możliwością większej ilości ich zdobycia więc też nie będą pokrzywdzeni:) Ale wedle mnie może to przynieść też małego plusa:) większości graczy będzie szkoda walić 5 jagód na podniesienie statystyki i w ten sposób może byc więcej ich robione i większe szanse będą mieli nowi gracze biorący udział w ligach:) po prostu zostanie bardziej wyrównany poziom w nich:) wiem że to dla starych graczy będzie krzywdzące ale trzeba dac i nowym szanse na wygraną w lidze:) A ci co będą chcieli mieć harpagany z pokow to jeżeli zostaną zwiększone jagody 5 razy to co komu to będzie przeszkadzalo w zrobieniu ich:)? Gdy będzie duzo więcej jagód na rynku to cena tez będzie musiała spaść ich bo kilku graczy nie da rady wszystkich jagód skupywac:) nie ogarną kasy na nie bo to niemożliwe:) niemożliwych trenerów też da się pokonać tylko nie jednym pokemonem:) będzie trzeba mieć całą drużynę zrobiona:) ewentualnie niemożliwym trenerom zmniejszyć trochę statystyki:) wiem że w tym momencie sporu z was nie spodoba się moja wypowiedź:) pozdrawiam:)

prometeusz13101988  

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne