ok adminie skoro tak się upierasz przy przeliczniku to daj konkrety zmian jakie mają zostać wprowadzone przy okazji tego skoro dało się podać jasno konkrety do przywiązania to i tutaj się uda a mianowicie chodzi mi o kilka prostych spraw:
1) o ile zostanie zwiększona ilość jagód w dziczy i jak to dokładnie będzie wyglądać ( czy będzie większa szansa na znalezienie krzaka z jagodami czy może po prostu będziemy znajdować krzak na którym będzie np 5 jagód)
2) jak dokładnie będzie się liczyć wartość poka przy przeliczniku ponieważ jak dla mnie z tego co rozumiem z poprzednich wiadomości jeżeli będziemy potrzebować 2-3 jagód do podniesienia statystyki to będzie nam do wartości poka wchodzić wartość dodana z jednej jagody czy 2-3 jagód (bo jeżeli ta druga opcja to pok z statami poniżej 4k maxa będzie miał wbitego)
3) jaka będzie regulacja cen jagód zarówno minimalna jak i maksymalna bo taką trzeba będzie wprowadzić bo jak jagody będą dalej chodzić po 1,5kk i będę musiał zapłacić prawie 5kk za podniesienie statystyki o 1 pkt to nie widzę sensu jakiegokolwiek dalszego kupowania jagód a jak gracze z wyższych lvl nie będą inwestować w jagody to nowi gracze nie będą mieli kasy i szybciutko odpuszczą sobie grę
4) co z nagrodami za osiągi bo jeżeli ja będę mógł znaleźć 50 specek z samego klikania bajkowej to łapanie poków moge sobie odpuścić bo zwyczajnie nie będzie się to opłacać a wtedy ani ja nie mam kasy, nie mogę kupić jagód od graczy zaczynających grę więc i oni nie mają kasy i za co mają kupić np sh slakoha jak on kosztuje 250kk a dla większości osób jest to po prostu mus żeby takiego poka mieć bo połowa topiki ma takiego poka więc każdy chce takiego poka mieć bo dobry pok ale nowych graczy zwyczajnie nie będzie na niego stać a jak nie będzie miał kto poka kupić to klucie poków też przestaje być opłacalne.
5) odnośnie punktu 4 gdzie napisałem troszke o osiągach jak ma wyglądać sprawa z osiągami już zaliczonymi bo to średnio uczciwe żeby ktoś kto wbił powiedzmy 50 osiąg na oceanie i dostał za niego 100 spec jagód dowiadywał się teraz że ktoś kto dopiero go wbije dostanie za niego 200 jagód lub więcej (a podniesienie będzie konieczne żeby opłacało się łapać poki co w pkt.4 opisałem to niestety efekt domina)
6) pozostaje jeszcze jeden problem a mianowicie rywalizacja między graczami. myślę że nie tylko ja chciałem doścignąć mewtwo prometeusza który jak już wspominałem ma ponad 30k ataku i o ile pamiętam coś koło 20k defów jak ja mam niby to teraz zrobić z takim przelicznikiem ?
7) to już tak absolutnie odchodząc od tematu wyjaśnień działania całego przelicznika czy wprowadzenie go nie będzie faworyzowało niektórych lokacji takich jak np. baśniowa. Moim zdaniem tak i tu pojawia się kolejny problem bo nie tylko ja mam karmionego smoka który będzie musiał kisić się w rezerwie bo np na baśniową z nim nie wejdę a po co mam klikać jakąkolwiek inną lokacje jak tam najwięcej jagód mi wpadnie ?