Przelicznik jagód

Postprzez cadar2 » 12 kwi 2020, o 17:53

Także się podpisuje, zmiana bezsensowna i całkowicie psująca chęci do grania :|

cadar2  

Postprzez zola5 » 12 kwi 2020, o 18:44

Jagód jest mało i strasznie podrożały,więc tą zmiana jeszcze bardziej wszystko utrudnia. Niepotrzebna rzecz ((tak jak przywiązanie, ale to już inna historia)).
Obrazek

zola5  

Postprzez admin » 15 kwi 2020, o 10:55

Witam po świętach.
A więc pomysł był taki, żeby przy okazji wprowadzenia przelicznika jagód wprowadzić dwukrotnie lub nawet 3-krotnie większą szanse na znajdowanie jagód oraz zwiększyć ich ilość w ogrodzie, eventach itp. Jednym słowem zwiększyć ich ilość znacząco w grze, co obniży ich ceny i będą bardziej dostępne dla graczy, także tych z mniejszym poziomem.
A wprowadzony przelicznik ma za zadanie ograniczyć tworzenie coraz to potężniejszych pokemonów, tylko karmić do poziomu gdzie gracz uzna, że już dla niego za dużo. Zwiększona ilość jagód i przelicznik powinien skrócić też przygotowanie pokemona do ligi czy turnieju.

Ze względu, że okazało się przelicznik został wprowadzony tak nagle, bo okazało się, że pod względem technicznym było go już "cieżko" oddzielić od aktualizacji przywiązania, to nie było zapowiedziane i wytłumaczone co i jak. Również okres świąteczny i pandemii w tym nie pomógł :)
Postaram się go wyłączyć (prace nad tym mogą potrwać do końca tygodnia) i ponownie włączyć za tydzień lub dwa (żeby gracze mogli wykorzystać te już zgromadzone jagody) wraz z wszystkimi bonusami jakie miały temu towarzyszyć.
Uważam, że większość graczy ucieszy się z kilkukrotnie większej ilości jagód w plecaku niż zmartwi się z powodu przelicznika :)
Proszę o wyrażenie swojej opinie teraz gdy już wiadomo co i jak będzie.

admin  

Site Admin

Postprzez kotwitkacy » 15 kwi 2020, o 11:31

A czy przelicznik będzie obowiązywał dla jagód zielonych zwiększających PA?

kotwitkacy  

Postprzez nieznajomy » 15 kwi 2020, o 11:46

kotwitkacy napisał(a):A czy przelicznik będzie obowiązywał dla jagód zielonych zwiększających PA?

Właśnie miałem też oto zapytać :D
Wiem ile popełniłem błędów w grze.Chcę od nowa zacząć wszystko.Zaufa mi ktoś?

nieznajomy  

Postprzez pumx417 » 15 kwi 2020, o 11:53

kotwitkacy napisał(a):A czy przelicznik będzie obowiązywał dla jagód zielonych zwiększających PA?
jak masz 700 PA to będzie obowiązywał. Teraz będzie to wstrzymane na tydzień tak jak admin napisal

pumx417  

Postprzez dszymczak16 » 15 kwi 2020, o 11:59

a ja mam takie pytanie bo rozumiem że więcej jagód w dziczy a co z jagodami za osiągi czy też zostaną zwiększone i co w takim wypadku z graczami który mają ponabijane po czasem ponad 100 poziomów osiągu bo w tej chwili wygląda na to że jest to faworyzowanie lokacji gdzie jagód jest więcej tak jak np baśniowa i bardziej opłaca się zrobić po prostu więcej PA i klikać np na baśniowej nie łapać poków bo osiągi przestają być opłacalne
nie rozwiązuje to też problemu że połowa gry przy tym przeliczniku traci sens bo jagody nie stanieją nie oszukujmy się zrobienie poka który pomoże z trenerami niemożliwymi będzie kosztowało krocie i dla niemal wszystkich graczy będzie to w zasadzie nieosiągalne a to też utrudni gre
Ostatnio edytowano 15 kwi 2020, o 23:18 przez dszymczak16, łącznie edytowano 1 raz

dszymczak16  

Postprzez nieznajomy » 15 kwi 2020, o 12:07

pumx417 napisał(a):
jak masz 700 PA to będzie obowiązywał. Teraz będzie to wstrzymane na tydzień tak jak admin napisal

Ale niebieskie i fioletowe nie mają przelicznika a to akurat dobre pytanie jest.Chyba ze zielone wliczane są jako specjalne

nieznajomy  

Postprzez jules1992 » 15 kwi 2020, o 12:23

Adminie ten przelicznik wprowadzi więcej złego niż dobrego i myślę, że gracze będą podzielać moją opinię.
Wprowadzenie na rynek większej liczby jagód, zwiększy tylko liczbę drogich jagód na rynku i wszystko pójdzie w górę jeszcze bardziej, bo to nie chodzi o to, że tych jagód nie ma, są tylko przez nieuczciwe osoby, które nie potrafią inaczej zarabiać tak się dzieje. Teraz nowy gracz nawet jak będzie mial pd i zechce zrobić pa, to i tak nie będzie miał szansy wbić takiej liczby jak osoby które zrobiły to wcześniej a 500 pa to jest nic, z samych przedmiotów i zadań czy wbijania lv można to zrobić. Kupowanie naszywek też będzie się tylko opłacało graczom co wcześniej wykarmili poki bo np trenerów niemożliwych mało kto będzie miał szansę pokonać, bez dobrze wykarmionego poka, tak samo będzie z DT, bo kto teraz będzie mógł wygrać z graczami co nabili sobie wcześniej pokemony. Moim zdaniem jeśli jest możliwość aby nie wprowadzać tego przelicznika, to lepiej tego nie robić, bo to powoli będzie zabijać tą grę. Wolność w karmieniu poków i swoboda jaką ta gra dawała do tej pory była jej największą zaletą. Jak bym miał coś zaproponować, żeby gra była jeszcze bardziej atrakcyjna, to należałoby się zastanowić nad zwiększeniem jagód i przedmiotów w innych regionach, bo teraz opłaca się klikać tylko w Unovie I Kalos i nie zmieniać tego co dobrze funkcjonuje i każdy jest z tego zadowolony. Na sam koniec odniosę się do przywiązania i połączenia tego z kluciem poków bo to był genialny pomysł i za takie można admina chwalić a nie jakieś nikomu nie potrzebne przeliczniki.

jules1992  

Postprzez nieznajomy » 15 kwi 2020, o 12:43

Nie które pokemony stracą na robieniu ich nawet.Nie które ataki jak i zarówno Tm są dość mocne jak hyper beam,solar beam i inne typu petel dance,outrage,Przez przelicznik taki odechciewa się robi pokemony które pozornie nie mają dobrych ataków i tm do nauczenia.Tylko dobrze można wykarmić pokemony z dużą mocą ataku jedynie.Reszta pokemonów osłabnie przez to jak już będzie przelicznik włączony/dodany do gry.Więc trzeba pomyśleć czy warto było dodawać tą opcje do gry :cry:

nieznajomy  

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne