Moja propozycja
- Dzicz - Możliwość spotkania w dziczy przedstawicieli Wielkanocy czyli, Torchic reprezentujący wielkanocnego kurczaczka oraz Lopunny reprezentujący wielkanocnego króliczka. Dawałyby one nam określoną ilość pisanek. Pisanki można by wymieniać na nagrody. Chodzi o taki "sklep" co mieliśmy przy wymianie zebranych piłek z euro. Im większa ilość pisanek, tym lepsza nagroda. Za mniejszą ilość drinki, jagody, eliksiry itp. Lepszymi nagrodami byłyby wybrane ataki, kamienie megaewo, płyty arceus itp. Najlepszymi i chyba najbardziej pożądanymi nagrodami byłby nowe przedmioty do evo alolanów czyli iskra lodu, obsydian alola, oraz nowy przedmiot xerneas cube. Myślę, że to by zachęciło wielu graczy do klikania również w dziczy, a nie tylko w krainie.
- Kraina - Wielkanoc kojarzy mi się z kolorowymi meteorami z Alola. (okrągłe i kolorowe jak jajka wielkanocne) Może powrót wymiany kolekcji tych poków za jakiegoś fajnego alolana z ładnym plusem? Ewentualnie możliwość trafienia alolanów w krainie.

Przyjemną formą eventu jest gdy każdy ma codzienne zadania do zrobienia od najprostszego do najtrudniejszego. W nagrodę przepustki do krainy. Zadania ma każdy swoje, co daje możliwość ich zrobienia każdemu. Niezależnie o której godzinie może wejść, pograć. Wiadomo, że w święta trzeba też czas poświęcić rodzinie, więc myślę, że to bardzo dobra opcja.