Witam, od pewnego czasu borykam się z brakiem punktów akcji( Kompletnym brakiem), który wzbudza u mnie znużenie. Pewnie ktoś z was powie "pij drinki głupolu, jedz jagódki a jak nie masz to kupuj, zbieraj darmowe PA" (nie mam zamiaru wspominać o PA, które są regenerowane po jakimś czasie, bo zanim to sie zregeneruje to można usnąć). Dlatego wychodzę tutaj z propozycją dodania Kawy, tak kawy. Kawa, kawusia, byłaby pozyskiwana za pomocą wody, ziaren kawy, młynka, termosu, rondel oraz ognistego pokemona. Zastanawiasz się drogi graczu w jaki sposób miałbyś robić tą kawę? A no tak, że musiałbyś się udać do lokacji, na której jest widoczna słodka woda(rzeka, staw, zalew, strumyk, jeziorko) i napełnić rondel wodą, następnie użyć pokemona ognistego, aby móc podgrzać wodę w rondelku. Ziarenka można posadzić przy pomocy nasion kawy. Następnie udajemy się do plecaka i zaznaczamy młynek i ziarna kawy tak jak w arenie szkoleniowej pokemony które mają walczyć. Później "zmieloną kawę" łączymy ze "wrzątkiem w termosie" i voilà mamy kawusie

. Jeżeli chodzi o PA, które będzie przywracała nam kawa to tak ok. 35%. Pewnie ktoś sobie pomyśli że mało, ale jak za darmową rzecz, którą można zrobić z niczego i za zero ¥ to wystarczająco dużo. Zachęcam do dyskutowania, nie każdemu to się musi podobać i ja to szanuje.