Kawa, czyli punkty akcji w jeden prosty sposób??

Postprzez dubgabiezga » 25 lip 2017, o 22:29

Witam, od pewnego czasu borykam się z brakiem punktów akcji( Kompletnym brakiem), który wzbudza u mnie znużenie. Pewnie ktoś z was powie "pij drinki głupolu, jedz jagódki a jak nie masz to kupuj, zbieraj darmowe PA" (nie mam zamiaru wspominać o PA, które są regenerowane po jakimś czasie, bo zanim to sie zregeneruje to można usnąć). Dlatego wychodzę tutaj z propozycją dodania Kawy, tak kawy. Kawa, kawusia, byłaby pozyskiwana za pomocą wody, ziaren kawy, młynka, termosu, rondel oraz ognistego pokemona. Zastanawiasz się drogi graczu w jaki sposób miałbyś robić tą kawę? A no tak, że musiałbyś się udać do lokacji, na której jest widoczna słodka woda(rzeka, staw, zalew, strumyk, jeziorko) i napełnić rondel wodą, następnie użyć pokemona ognistego, aby móc podgrzać wodę w rondelku. Ziarenka można posadzić przy pomocy nasion kawy. Następnie udajemy się do plecaka i zaznaczamy młynek i ziarna kawy tak jak w arenie szkoleniowej pokemony które mają walczyć. Później "zmieloną kawę" łączymy ze "wrzątkiem w termosie" i voilà mamy kawusie :D. Jeżeli chodzi o PA, które będzie przywracała nam kawa to tak ok. 35%. Pewnie ktoś sobie pomyśli że mało, ale jak za darmową rzecz, którą można zrobić z niczego i za zero ¥ to wystarczająco dużo. Zachęcam do dyskutowania, nie każdemu to się musi podobać i ja to szanuje.
Obrazek

dubgabiezga  

Postprzez bobek24 » 26 lip 2017, o 00:57

Bywały pomysły głupie, bywały tematy dziwne a ten jest... SZALONY! Dlatego poprę, jak rzadko Tak. Ha Ha Ha
Ostatnio edytowano 29 lip 2017, o 16:50 przez bobek24, łącznie edytowano 1 raz

bobek24  

Postprzez amon-re » 26 lip 2017, o 01:07

OMG!

Niestety twoja propozycja NIE MA żadnych szans.

Tymczasem spuszczam wodę, zamykam deskę....

bo za dużo kawy z rana.

p.s. czy tylko mi przypomniała się przeróbka Pulp Fiction pt. "Czarna Kawa" ?
Z czasów gdy internet był jeszcze na dyskietkach?
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez 1remii » 26 lip 2017, o 06:38

Pij drinki, jedz jagódki a jak nie masz to kupuj, zbieraj darmowe PA.

1remii  

Postprzez szyca » 26 lip 2017, o 13:13

Na nie.
~~
Obrazek
~~ On the Death Row booklet, we found your two prints
Your thumb and your index, the judge will love this ~~

szyca  

Postprzez zonkamala » 27 lip 2017, o 07:53

trochę dużo roboty jak dla mnie ale dam na tak

zonkamala  

Postprzez ivriel » 29 lip 2017, o 05:22

I może zacznijmy gotować dla trenerów, a dla poków robić jedzenie, gdyż w przeciwnym wyoadku umrą.

Stal zaś na rondelek będzie w jednej lokacji, u siostry Joy w innej lokacji będzie można ją przetopić, a w sklepie kupić gotowy.

Jeszcze więcej z tym zachodu. Jestem na nie.
Obrazek

ivriel  

Powrót do Propozycje do gry