Historia sprzedazy

Postprzez gruby32123 » 31 gru 2016, o 13:12

Wielu nowych graczy nie zna cen rynkowych. Przypuscmy ze na 15 lvl-u wpada im TM Quash badz jakikolwiek z " wyzszej polki " Taki gracz nie wie ze moze mu to zapewnic mega start i ma w tym momencie pare opcji. Wejdzie na rynek by sprawdzic czy jest takowy wystawiony i za ile. Gdy nie ma tego TM-a z przykladu w danym momencie na targu moze strzelac z cena przez co na 99% bedzie sporo stratny. Opcja dla bardziej kumatych to zapytac sie na czacie o jego cene badz gracza z wysokim lvl-em wyszukanego wczesniej poprzez ranking. Niestety nie kazdy jest sprawiedliwy i wyczuwajac okazje na szybki zarobek jest 50 % szans ze gracz sprzedajacy zostanie oszukany i wykorzystany przez gracza ktory ma pojecie o cenach i bedzie chcial pozyskac ten przedmiot dla siebie po cenie minimalnej badz drastycznie skrojonej. To po krotce historia mojego siostrzenca. Przykladow jest wiele na mniejsza i wieksza skale utraty dochodow z niewiedzy. Dlatego gdyby wprowadzic historie sprzedazy przedmiotu, pokemona itp, nikt nie bylby stratny z powodu braku ogrania i poznania cen. Chodzi o jedna opcje zawarta w jednym przycisku.

===========================================================================================
¥... $... []prywatna []pokaz login [Wystaw] Historia sprzedazy <----- Tego tu brakuje.
===========================================================================================

Dla tego co to przeczytal! Dziekuje za uwage i wyraz pod tym swoje poparcie badz dezaprobate. Pozdrowionka :)

gruby32123  

Postprzez kazida » 31 gru 2016, o 13:22

Jestem jak najbardziej za, Dzięki temu nie będzie pytań "Ile to jest warte"

kazida  

Postprzez bobek24 » 1 sty 2017, o 01:39

Jestem za! Kiedy zaczynalem tez sprzedalem tanio tm innemu graczowi, który był doswiadczony, a ja wowczas nie wchodzilem na czat. Wielu graczy jest naciaganych na ceny drinow, Tm itp.
WRÓCIŁEM! Gdzie moja Abra?! Ha, ha, ha!
Obrazek

bobek24  

Postprzez bartek300 » 1 sty 2017, o 01:50

Na nie.Dlaczego na nie? Powiem : Osoby nowe fakt nie wiedzą ale historia sprzedaży nie za bardzo widzę tu na grze. Najlepiej po pytać moderatorów lub graczy z wyższej półki rankingowej. Porównać ich ceny i w tych granicach wystawiać tm i inne rzeczy
Każdy ma jakiś cel w życiu tylko trzeba oto zawalczyć nie poddawać się

bartek300  

Postprzez kazida » 1 sty 2017, o 14:26

bartek300 napisał(a):Na nie.Dlaczego na nie? Powiem : Osoby nowe fakt nie wiedzą ale historia sprzedaży nie za bardzo widzę tu na grze. Najlepiej po pytać moderatorów lub graczy z wyższej półki rankingowej. Porównać ich ceny i w tych granicach wystawiać tm i inne rzeczy

Chyba nie masz o tym pojęcia, nikt nie zadaje ci codziennie po kilkadziesiąt pytań ile to jest warte. Owy pomysł jest jak najbardziej potrzebny, Chociaż wątpię aby admin coś takiego dodał. W tym tygodniu postaram się wrzucić na forum wycenę ( skonsultowaną z Totodile i Maximusdecimus) ataków TM oraz przedmiotów w grze.

kazida  

Postprzez bartek300 » 1 sty 2017, o 17:29

Dlatego jestem na nie jak wspominałem bo autor tematu pisze o tm historii a nie o przedmiotów i pokemonów historii ich sprzedaży.Bo dziwne było by tylko i wyłącznie tm mieć historie ich. :?
Każdy ma jakiś cel w życiu tylko trzeba oto zawalczyć nie poddawać się

bartek300  

Postprzez kazida » 1 sty 2017, o 17:32

Tu akurat jakby miało to być dodane to pewnie admin pomyślałby też o historii sprzedaży pokemonów i przedmiotów.

kazida  

Postprzez dominiktar » 1 sty 2017, o 22:51

jestem na tak ;)

dominiktar  

Postprzez gruby32123 » 1 sty 2017, o 23:00

bartek300 napisał(a):Dlatego jestem na nie jak wspominałem bo autor tematu pisze o tm historii a nie o przedmiotów i pokemonów historii ich sprzedaży.Bo dziwne było by tylko i wyłącznie tm mieć historie ich. :?

"Dlatego gdyby wprowadzic historie sprzedazy przedmiotu, pokemona itp, nikt nie bylby stratny z powodu braku ogrania i poznania cen." Czytanie ze zrozumieniem Bartus ;) Ten TM mial byc tylko przykladem.

gruby32123  

Postprzez misiek3000 » 3 sty 2017, o 00:05

Na tak ;)
Pozamiatał

misiek3000  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry