Jeżeli ktoś zagląda na forum, to zapewne w grze mój nick również mu nie umknął, możecie mieć o mnie dobre zdanie, możecie mieć złe, ale nikt nie odmówi mi tego , że spośród aktywnych graczy jestem jednym z przedstawicieli "starej gwardii" i swoje tutaj już osiągnąłem.
Ale do rzeczy, czas na wspomniane "przykazania"
1. NIE TRENUJ POKEMONA SWEGO
Co tu dużo tłumaczyć... Trening "psuje" poka, sztucznie podnosi jego wartość na targu a tym samym utrudnia jego sprzedaż. W pewnym momencie dojdziecie do wniosku że nie macie już na co wydać swoich yenów i zdecydujecie się je "wpakować" w lidera, ale im później to zrobicie, tym bardziej będzie się opłacało (z każdym poziomem trenowanie jest tańsze). Jak już za trening się bierzecie, to jedynym słusznym pomysłem jest poprawa HP
2. SZANUJ KOLEGĘ SWEGO
Z wszystkiego gracze was rozliczą, jeżeli ubliżasz graczom, nie dotrzymujesz umów, starasz się w inny sposób im zaszkodzić, to możesz być pewnym, że zemści się to na Tobie.
3. ZNAJ WARTOŚĆ POKEMONA SWEGO
Zawsze warto orientować się w cenach, jeżeli zaś dysponujemy pokiem którego często w obiegu spotkać nie sposób, to musimy o kilku rzeczach pamiętać. Po pierwsze jagody które damy pokemonowi, praktycznie nigdy się nie zwracają (dlatego najlepiej je dawać tym pokemonom które widzimy w swojej drużynie na stałe). Po drugie, jak wcześniej wspominałem, trening zwiększa wartość poka tylko pozornie, ja osobiście, trenowanych poków po prostu nie kupuję
4. BÓJ SIĘ ADMINA SWEGO
Co tu dużo mówić, kto miał "przyjemność", ten wie
5. NIE KAŻDY LIDER KTO SIĘ ZŁAPIE
Liczba pokemonów które są materiałem na lidera jest o wiele krótsza niż lista wszystkich pokemonów, jest kilka rzeczy na które warto zwrócić uwagę. Spośród wszystkich rzeczy jakie maja znaczenie w wyborze lidera, atak,obrona,sp atak i sp obrona spadają na drugi plan (można je "podciągnąć" jagódkami). Pozostałe to: życie,celność, uniki, oraz oczywiście lista ataków które może opanować. Życie możemy "nadrobić" treningiem, więc też domyślnie nei przywiązujmy do niego największej wagi.Pozostają nam celność i uniki, jak łatwo zgadnąć, im są te przyrosty wyższe, tym lepiej, ale najważniejsze w momencie wyboru lidera są jego ataki, oraz ataki TM, które może poznać. Z tej puli ataków musimy zaplanować które z nich i w jakiej kolejności wybierzemy, jeżeli nie jesteśmy w stanie z dostępnych ataków wymyślić niczego co nas przekona, to uznajemy to za znak, że ten pok nie jest dla nas i szukamy lidera dalej
6. POKAŻ ŻE ISTNIEJESZ
Czat jest dla graczy, tam się poznajemy, piszemy czego poszukujemy oraz co mamy do sprzedania, jeżeli jeszcze tam regularnie nie zaglądasz, to szybko napraw swój błąd
7. WYPADKI CHODZĄ PO LUDZIACH
Co jakiś czas na targu ktoś przypadkiem wystawia jagódki czy drinki po cenie minimalnej, nie ma prostszego sposobu na zarobienie kasy.
8. NIE KUPUJ LIDERA SWOJEGO
Największą radość z gry będziecie czerpać jedynie wtedy gdy sami będziecie pracować nad pokemonem który was będzie reprezentował. Nie mówię oczywiście, że macie sami go łapać, wystarczy kupić shiny na niskim poziomie, wtedy go "trenując" macie 100% pewności że nie miał opóźnionej ewolucji, co wiązało by się ze stratami w celności i unikach.
9. NAJPIERW LIDER POTEM DRUŻYNA
Im wyższy będziecie mieli poziom, tym łatwiej będzie wam trenować poki oraz walczyć z trenerami w salach czy komnatach. Poza tym, praktycznie niewykonalne jest trenowanie całej drużyny równolegle- jest to po prostu nieefektywne
10. NIE ŻEBRZ
Zarabianie w tej grze jest sprawą śmiesznie prostą, nie ośmieszajcie się więc, i nie proście innych o pożyczkę
Na razie to by było na tyle, mam nadzieję, że komuś to pomoże, a Ci bardziej doświadczeni nie będą dla mnie zbyt krytyczni.
ZŁAPCIE JE WSZYSTKIE