dszymczak16 no ja proponuje taki wzór: PARAMETR PODSTAWOWY/20=PRZYROST, [PARAMETR HP/20]*5=PRZYROST HP, SHINY jak wiadomo mają +1 do statystyk i +5 do hp. Taki przelicznik jest moim zdaniem dobry bo niektóre pokemony właśnie mają odpowiednie statystyki z tym przelicznikiem i to wyrównałoby te pozostałe, a jak przelicznik będzie inny to zmianie ulegną staty większości lub wszystkich pokemonów.
Przykład pokemona którego staty są z dvpy:
Nie mam pojęcia dlaczego ma więcej do ataku a mniej do sp ataku :OWedług tego przelicznika jaki zaproponowałem miałby takie staty:
Jak widać nie wszystkie przyrosty należałoby zmieniać a tylko niektóre więc jest to spory PLUS takiego przelicznika
A tu przykład poka, który ma ok staty jeśli wziąć pod uwagę ten pzelicznik:

Co do ataków czemu sądzisz, że gra stanie od tego na głowie? Jak dodadzą Victini tak jak w propozycji
bartka300 to czemu nie ma on mieć swojego znaku rozpoznawczego V-Crate, który jest w opisie ataków w dexie
http://pokewalki.pl/atak-pokemon-V-create-557 a Victini nie ma go na liście
http://pokewalki.pl/pokemon-opis-494-Victini, a plus aktualizacji jest jeszcze taki że niektóre pokemony, które obecnie są uważane za słabe zyskają na znaczeniu.

Co do EXP. Share to wzorowałem się na oryginalnych grach, a tam on ma podobne działanie.
Sprite byłyby kwestią wyboru:

Opcja resetu nazwy na propsie

ale zwiększyć znaki też można.
O opcji przerwij jajko to mi chodziło że: masz jakąś parkę słabą ale klujesz bo nie masz co kluć, a wpada Ci np samica snorka na loterii i musisz czekać kilka godzin aby baterie się skończyły żeby wsadzić snorki a tak to by było że przerywasz i pokemon się nie wykluwa a samiec i samica prób nie odzyskują.

Byłoby pytanie
"Czy na pewno chcesz przerwać?"I informacja, że
"Opieka nad jajkiem została przerwana, nic już się z niego nie wykluję"larvitar jest pokemonem pseudolegendarnym jak dratini, beldum czy inne więc moim zdaniem mógłby być w jajku jak i jego shiny wersja.
Liga 30lvl stoi już ponad 2 tygodnie ;/