+18 Propozycji ;]

Postprzez pokemonek » 29 sty 2018, o 13:56

a co do tego wtedy mógłby być 1 przeciwnik dziennie :) i by było sprawiedliwie = staty zliczone wszystkich członków całej 6 i tam no np najwięcej zabrał ten to dostanie 6kk, 2. 5kk... nie koniecznie trzeba go ubić i można walnąć 10 razy go raz w dniu, ooo i ataki podstawowe przeciwnika by były też losowe z podstawowych 5% szans że z TMów jakich się uczy, oraz atak endeavor by nie działał w tym nie ma tak łatwo :P

pokemonek  

Postprzez ariuses » 29 sty 2018, o 18:09

1. jesli juz to o 5 pkt
2. na nie niedawno zostala dodana mozliwosc sprzedawania tm u handlarza
3. na nie, wedlug mnie nie wiele by to zmienilo
4. na tak
5. na tak
6. z tego pomylu tylko mi sie te raidy podobaja, mozna by to zrobic bez stowarzyszen, poprostu zbieralo by sie 6 graczy, kazdy walczacy liderem, do pokonania by bylo po jednym poku na region dziennie, poziom i staty poka byly by dobierane na podstawie lvl graczy w teami, a po pokonaniu poka, mozna by bylo sie dobrac do jego skarbca(jakies jagody i inne przedmioty) rozdawane losowo graczom z teamu, kazda proba pokonania poka wiazala by sie z kosztowna podroza w niedostepne miejsce
7. na nie, sa eliksirki i trening pokow
8. na nie, podoba mi sie tak jak jest
9. jak najbardziej na tak
10. natak
11. na nie, pachnie mi tu aborcja
12. tu puki co nie mam zdania, nie wiem jeszcze jaki jest potencjal tych boxow, bo jesli mozna ich miec okolo 10 na typ to moim zdaniem spokojnie to wystarczy
13. nie wszystko musi byc jak w bulbapedii
14. na nie, nie potrzebne zamieszanie
15. na nie, powod jak wyzej
16. na tak
17. jesli juz to zwiekszyc ten limit we wszystkich turkach, a co do ligi to wlasciwie kazda stoi ponad tydzien
18. na nie, urozmaicilo by to na pewno gre, ale przypuszczam, ze wiekszosc graczy, ktorzy tu siedza po kilka lat by zrezegnowala z gry po czyms takim

ariuses  

Postprzez od0dobohatera » 29 sty 2018, o 18:30

według mnie stowarzyszenia to super pomysł i jak by admin to dodał to ta gra by była jeszcze lepsza niż jest. :D

od0dobohatera  

Postprzez jeremiash » 30 sty 2018, o 01:23

ariuses moim zdaniem bez stowarzyszeń, a co za tym idzie bez zakupu posiadłości i innych budynków to byłoby po prostu zdobywanie kolejnych jagód czy kk za free a tak trzeba by coś dać żeby coś zyskać, a budynków (ulepszeń można zrobić jeszcze więcej np Obrazek
Niektórym nie podoba się budowanie to mógłby być zakup, a mój pomysł z rajdami jest taki że każdy z gildii może zaatakowac raz dziennie tego pokemona na rajdzie (dodatkowa próba za pd np 50, kolejna za 100, kolejna za 150 idt) na zbicie poka gildia ma 24h po czym hp się resetuję, tak jak pokemonek napisał na rajdach nie działałby endeavor i poki do zbijanie nie miałyby rest ani innych leczących ataków jedynie ogromną ilość hp i statystyki a ataki na dmgi ew statusowe jak toxic, curse, nightmare i podobne. Mogłoby być 150 rajdów a jakby to było za mało to zrobić 150 rajdów brąz 150 rajdów srebro 100 rajdów złoto 50 rajdów diament. Zabawa na długi czas :D Wiadomo żeby stowarzyszenie mogło poradzic sobie z np złotymi rajdami nie wystarczy 4 członków przez co stowarzyszenia musiałyby się rozwijać. A bonusy z budynków to jeszcze jeden plus dzięki któremu stowarzyszenia przyciągałyby graczy.
Brązowe - występują w nich tylko zwykłe pokemony
Srebrne - występują w nich shiny pokemony
Złote - występują w nich tylko shiny pokemony i legendy
Diament - wsytępują w nich shiny legendy i mega pokemony
Oczywiście najpierw trzeba zrobić brązowe, srebrne itd.
z Aborcją mnie rozwaliłeś na plus oczywiście :lol:
Sprity to by każdy mógł wybrać jakie chce widzieć.
STAB 5pkt to trochę mało, nic by nie zmieniło ;/
Zmiana przyrostów na moje zmieniłaby to że poki z 1-2 geny tracą w oczach graczy. http://pokewalki.pl/opis_pokemona,alakazam to jest przykład, jak on może mieć tylko +5 do sa to ja nwm. Jest 8 pokemonem z najwyższą statystyką ataku specjalnego nie wliczając mega pokemonów, a jego mega ma 5 miejsce (jest nawet przed kyuremem, hoopą czy necrozmą)
A co do zmiany działania niektórych ataków to Ci gracze co kiedyś pakowali w poki protecta, resta i inne dzisiaj mało przydatne ataki też ucierpieli przez działanie Attracta :)
Tak mogłoby to wyglądać na profilu gildii:
Obrazek
i właśnie stowarzyszenia dzięki prywatnemu czatowi i robieniu czegoś razem wprowadziłyby do gry najwięcej, bo przyrosty czy aktualizacja ataków to raczej kwestia czasu. :D
Obrazek
Wszystko płynie, wszystko płynie, wszystko płynie znów...

jeremiash  

Postprzez gierkofan » 30 sty 2018, o 02:29

jestem na tak

gierkofan  

Postprzez bobek24 » 30 sty 2018, o 03:17

Ogolnie jetem na tak. Zwlaszcza za punktem : umiejetnosci pokemona, nad ktorym myslalem od dawna majac na uwadze swoje doswiadczenie z gier. To by sprawilo, ze niektore pokemony bylyby ciekawszym wyborem dla trenerów. Równiez Gildie to ciekawy zamysł, ale należałoby go dopracować.
WRÓCIŁEM! Gdzie moja Abra?! Ha, ha, ha!
Obrazek

bobek24  

Postprzez amon-re » 30 sty 2018, o 03:20

ależ Ty uparty!

Wykluwanie co 5 dni?! Waaaaat?
Wiesz co to będzie, zalew topowych poków - których będzie wysyp, a potem stracą na wartości.
Niestety tak to działa że im więcej na rynku tym taniej.

Powtarzam - budowanie czegokolwiek - poza pokami - NIE MA TU SENSU

I dziwię się czemu kurczowo się trzymasz tego pomysłu, to może zacznijmy też budować osady, miasta, państwa, armie, czołgi i bomby atomowe.

Prywatny czat, a kto to będzie nadzorował?
Prywatne wiadomości nie wystarczą?
Są komunikatry więc po takim Updacie gra zwiększy swoją wagę razy X więcej.

Poza tym przesadzasz z hojnością nagród. Bierz raczej przykład z Wyzwań Elitarnej Czwórki, albo z Alei Sław.

Kolejny błąd myślowy to albo klucie za PD - jak wyżej, albo rajdy za PD, albo cokolwiek innego z propozycji za PD, bowiem czy bierzesz pod uwage potrzeby graczy, którzy z różnych względów nie mogą sobie pozwolić na zakup PD z Ekskluzywnego.
A jak wiemy wymiana Y na PD nie jest 'legalna'

Stworzy się świat "common" - zwyczajny dla jednych graczy i premium dla mniejszości.
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez jeremiash » 30 sty 2018, o 03:42

Amon-re wykluwanie co 5 dni nie spowoduje zasypu targu ( dlatego koszt utrzymania w pd bo to tak jakby przyspieszenie jajka za pd ale bardziej opłacalne) przez 70 dni normalnie wyklujesz 10 jajek a z tym ulepszeniem 14 więc bez przesady ;) To mówię że zamiast budowania po prostu zakup. Ja nie chcę żeby było coś takiego że się buduję i czeka 48h czy ileś tam aż budynek powstanie. Po co budować czołgi w grze o pokemonach xd po prostu nie mam lepszego pomysły na to a sądze że jest dobry to go bronię. Właśnie o to w prywatnym czacie gildii chodzi żeby czat był bez nadzoru. W nagrodach nie widzę przesady a zaznaczałem wielokrotnie że to i tak zależy od administracji.
Za pd można kupic kolejne próby w salach liderów, komnatach, alei sław, mega trenerów jak wykorzysta się wszystkie darmowe więc nie widzę tu czegoś nienormalnego. A pd nie trzeba kupować można je zdobyć na loterii, w kasynie, z ligi czy sprzedając itemy i pokemony a nawet jakby to weszło to i tak jakies ułatwienia za pd muszą byc bo gra musi zarabiać niezależnie od tego czy ktoś tego chce czy nie.
Obrazek
Wszystko płynie, wszystko płynie, wszystko płynie znów...

jeremiash  

Postprzez krzycho1310 » 30 sty 2018, o 04:59

Większości jestem na nie.... To jest całkiem zmiana gry... Nie może tak być ze Ci ludzie co siedzieli godzinami na grze bądź płacili nagle okaże się że to wszystko jest nic nie warte....to jest wyeliminowanie całego dorobku czołowych gracz.... Tak nie może być.... Jak chcesz zrekompensować to im.... Ty jesteś mądry bo nic nie osiągnąłes i nic nie stracisz.... Chcesz wyrównać szansę to posiedz na grze kilka tysięcy godzin bądź zrób kilka przelewow i coś będziesz miał... Ponadto ta gra powstała na podstawie bajki i by odbiegają od niej.... Zresztą większość graczy tych co dużo osiągnęli, to po wprowadzeniu tych zmian zrezygnognowalo by z gry....

krzycho1310  

Postprzez wrzućnaluz1992lgt » 30 sty 2018, o 10:15

Jestem jak najbardzi4ej za,pomysł rewelacja,pozdrawiam wszystkich.

wrzućnaluz1992lgt  

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Propozycje do gry