ariuses moim zdaniem bez stowarzyszeń, a co za tym idzie bez zakupu posiadłości i innych budynków to byłoby po prostu zdobywanie kolejnych jagód czy kk za free a tak trzeba by coś dać żeby coś zyskać, a budynków (ulepszeń można zrobić jeszcze więcej np

Niektórym nie podoba się budowanie to mógłby być zakup, a mój pomysł z rajdami jest taki że każdy z gildii może zaatakowac raz dziennie tego pokemona na rajdzie (dodatkowa próba za pd np 50, kolejna za 100, kolejna za 150 idt) na zbicie poka gildia ma 24h po czym hp się resetuję, tak jak pokemonek napisał na rajdach nie działałby endeavor i poki do zbijanie nie miałyby rest ani innych leczących ataków jedynie ogromną ilość hp i statystyki a ataki na dmgi ew statusowe jak toxic, curse, nightmare i podobne. Mogłoby być 150 rajdów a jakby to było za mało to zrobić 150 rajdów brąz 150 rajdów srebro 100 rajdów złoto 50 rajdów diament. Zabawa na długi czas

Wiadomo żeby stowarzyszenie mogło poradzic sobie z np złotymi rajdami nie wystarczy 4 członków przez co stowarzyszenia musiałyby się rozwijać. A bonusy z budynków to jeszcze jeden plus dzięki któremu stowarzyszenia przyciągałyby graczy.
Brązowe - występują w nich tylko zwykłe pokemony
Srebrne - występują w nich shiny pokemony
Złote - występują w nich tylko shiny pokemony i legendy
Diament - wsytępują w nich shiny legendy i mega pokemony
Oczywiście najpierw trzeba zrobić brązowe, srebrne itd.
z Aborcją mnie rozwaliłeś na plus oczywiście
Sprity to by każdy mógł wybrać jakie chce widzieć.
STAB 5pkt to trochę mało, nic by nie zmieniło ;/
Zmiana przyrostów na moje zmieniłaby to że poki z 1-2 geny tracą w oczach graczy.
http://pokewalki.pl/opis_pokemona,alakazam to jest przykład, jak on może mieć tylko +5 do sa to ja nwm. Jest 8 pokemonem z najwyższą statystyką ataku specjalnego nie wliczając mega pokemonów, a jego mega ma 5 miejsce (jest nawet przed kyuremem, hoopą czy necrozmą)
A co do zmiany działania niektórych ataków to Ci gracze co kiedyś pakowali w poki protecta, resta i inne dzisiaj mało przydatne ataki też ucierpieli przez działanie Attracta

Tak mogłoby to wyglądać na profilu gildii:

i właśnie stowarzyszenia dzięki prywatnemu czatowi i robieniu czegoś razem wprowadziłyby do gry najwięcej, bo przyrosty czy aktualizacja ataków to raczej kwestia czasu.