Targ - aukcje błędy

Postprzez rafaelbielecki » 22 sty 2018, o 20:23

Czy to normalne, że kiedy licytuję dany przedmiot i klikam na moją cenę, to od razu mi tę kwotę pobiera z konta yenów? Aukcje chyba nie na tym polegają... Kliknąłem dwa razy przebijając czyjeś kwoty i ze zdziwieniem zaobserwowałem, że OD RAZU mi te pieniądze z konta pobrało, mimo że przedmiotu jeszcze nie wylicytowałem (nie wygrałem).
Czy to taka normalna praktyka gry? Do tej pory w realnym świecie biorąc udział w licytacji aukcyjnej np. na allegro ludzie licytowali się z ceną, ale płacone było dopiero PO zakończonej aukcji i pewności, że się wygrało. Jeżeli tu jest inaczej, to przepraszam, ale gdzie znikają moje pieniądze, nie ukrywam, w które władowałem realną kasę (bo wymieniałem kupione przelewem pokedolary na yeny)?
Proszę o informację zwrotną od admina.
Ostatnio edytowano 23 sty 2018, o 12:42 przez rafaelbielecki, łącznie edytowano 1 raz

rafaelbielecki  

Postprzez amon-re » 22 sty 2018, o 21:01

pobiera od razu
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez rafaelbielecki » 22 sty 2018, o 21:35

Ale jeżeli nie wygram aukcji, to te pieniądze są zwracane? Bo nie rozumiem takiej praktyki.

rafaelbielecki  

Postprzez misiek3000 » 22 sty 2018, o 21:38

Tak, pieniądze są wtedy zwracane, jest to po to, żeby zapobiedz czemuś takiemu, że bd liytował, a potem nie dasz rady kupić
Pozamiatał

misiek3000  

Postprzez rafaelbielecki » 22 sty 2018, o 22:16

Okej, uspokoiłeś mnie, bo zdziwiło mnie i zaniepokoiło takie działanie - jak na moje można by było robić inaczej - w sensie, nie możesz licytować więcej niż masz, a ponadto jeżeli zalicytujesz wysoką kwotę, nie możesz wydać tych pieniędzy (są blokowane, ale wciąż widoczne).

rafaelbielecki  

Postprzez amon-re » 23 sty 2018, o 01:15

bo nie możesz licytować za więcej niż masz obecnie.
to przecież logiczne, a że pobiera od razu to "zabezpiecza" transakcję
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez admin » 23 sty 2018, o 12:08

Tak jak gracze powyżej napisali.
Żadnych złodziejskich praktyk tutaj nie ma, ciężko w grze w tym przypadku zastosować praktyki ze świata rzeczywistego. Licytowana kwota musi zostać pobierana od razu bo inaczej wiele aukcji kończyło by się niepowodzeniem. Aktualny sposób jest chyba najbardziej przejrzysty. Licytujesz do kwoty na koncie, a w chwili przebicia przez innego gracza kasa jest natychmiast zwracana i dostaje się informację w wiadomości prywatnej.
Blokowanie kasy na koncie nie byłby raczej dobrym pomysłem. Powodowało by wiele nieporozumień i pytań dlaczego nie mogę czegoś kupić jak mam przecież kasę. Byłoby również wiele "tajemniczych" zniknięć kasy, kiedy np: aukcja kończy się w nocy, a rano wchodzi gracz na grę i nie ma kasy na koncie, a nie doczyta wszystkich wiadomości systemowych, że wygrał aukcję.

Podsumowując, podczas licytacji żadna kasa nie znika w przypadku nie wygrania aukcji, a zwracana jest w chwili przebicia oferty przez innego gracza.

admin  

Site Admin

Postprzez rafaelbielecki » 23 sty 2018, o 12:41

No spoko, dzięki. Szkoda tylko, że nie ma tej informacji gdzieś w FAQ lub na targu. Byłoby jaśniej, bo nigdzie się z czymś takim nie spotkałem. Tyle. Pozdrawiam.

rafaelbielecki  

Postprzez admin » 23 sty 2018, o 12:50

Informacje te znajdują się na targu pod napisem: Pokaż informacje ⇓
Na tej belce na której wyświetla się opcje sortowania, jednak rozumiem, że można tego nie zauważyć.

admin  

Site Admin

Postprzez rafaelbielecki » 23 sty 2018, o 15:24

Mogę prosić o jakiś obrazek? Bo nie widzę tej belki, w sensie, rozwinąłem sortowanie, przeglądam tam wszystko i nie widzę - nie wiem, czego to kwestia, będę wdzięczny za pokazówkę.

rafaelbielecki  

Następna strona

Powrót do Błędy w grze