Wygadajmy się :)

Postprzez marta0201 » 10 mar 2025, o 21:31

Witam Was serdecznie :D
Stworzyłam ten post z myślą o tym, abyśmy mogli się wypowiedzieć, co nam na serduchu leży. Ostatnio bardzo często wiele osób narzeka na przykład na czacie na różne kwestie dotyczące gry. Nic to nam nie daje bo te informacje nie docierają do osoby decyzyjnej czyli admina. Pomimo wielu fajnych nowości w grze, wielu graczy coraz mniej klika i traci chęci do dalszej gry. Zależy mi jak i wielu z Was, aby gra dążyła ku lepszemu i przyciągała wielu nowych graczy na stałe. Napiszmy tutaj, co można byłoby zmienić lub usprawnić. Jeśli admin weźmie pod uwagę nasze jakieś pomysły zmiany, to super a jak nie to trudno. Zawsze warto próbować :D

To, co ja bym chciała ulepszyć:
1. Koło w loterii. Nagrody nie były odświeżane, tak myślę od powstania tego koła. Sama nigdy w nim nie trafiłam nic fajnego (tylko jakieś grosze, jagody zwykłe w małej ilości lub spece). Te nagrody raczej w większości też nie są atrakcyjne nawet dla nowych graczy. Pokemony z koła już nie są dla większości graczy niczym specjalnym. Może zmiana nagród na lepsze i większa szansa na zdobycie w nim czegoś lepszego? :D
2. Elementy portali ultra bestii. Częstotliwość występowania tych elementów w dziczy poza eventami graniczy z cudem. Nie ma się motywacji do klikania za nimi jeśli wiemy, że się nie pojawiają. Zwiększenie trochę szans na spotkanie tych elementów byłoby plusem :)

Myślę, że macie jeszcze wiele innych kwestii wartych uwagi, więc zapraszam do wypowiedzi :)

marta0201  

Postprzez diduur1991 » 11 mar 2025, o 16:02

To może ja zacznę. Również nawiąże do aloli. W porównaniu do innych regionów spotkanie legend graniczy z cudem. O ile Type null jeszcze się pojawia raz na pół roku to o Necrozme można pomarzyć. Spotkać Gladiona chyba równie ciężko jest. Może jest ku temu powód ale moim zdaniem jest zbyt mała szansa na cokolwiek w tym regionie.

diduur1991  

Postprzez wojtas1990 » 11 mar 2025, o 19:36

Zgadzam się z graczem Diduur1991 i dodam jeszcze że nawet na eventach nie mogę spotkać trenera gladion więc to straszna lipa zwłaszcza jak ktoś zrobił komnaty w aloli kilka miesięcy temu i nic.

wojtas1990  

Postprzez bartek300 » 11 mar 2025, o 22:17

Osoby którzy nudzą się i tak wejdą po klikać albo po rozmawiać z nami co do loterii nagrody są dobre a co do pukntu 2 chodź nie gram w aloli ale jest za tą drugą opcją bardziej
Dziś odchodzę z gry jeśli nic nie zostanie zrobione z moimi banami na chat

bartek300  

Postprzez ichigo kurame » 11 mar 2025, o 23:39

Co ja chciałbym by się, pojawiło na grze:

1. Możliwość rozbudowy ogródków, bo 13 to stanowczo za mało.
2. Umożliwienie sprzedawania Mew i Mewtwo, ponieważ większość osób, która kluje jajka, ma ich sporo a one nie są już zbyt cenne na ten czas i ilość unikatowych pokemonów na grze.
3. Umożliwienie sprzedawanie Shiny Legend oraz Mega pokemonów.
4. Usunięcie z gry Dzielnik doświadczenie - Exp.Share lub umożliwienie sprzedaży go handlarzowi, bo nikt nie jest na tyle szalony, by go za zero mu oddawać, a i chyba nikt go w ogóle nie używa.
5. Możliwość karmienia cukierkami w panelu pokemona jak i na lidze pokemon.
6. Możliwość zmiany nazwy Gracza lub skrócenie jej nie tylko na grze ale i na czacie.
7. Skrócenie czasu oczekiwania na kolejną wymianę Kolekcji Arceusa.
8. Zwiększenie szansy na spotkanie pokemona podczas wydarzenia z wykorzystaniem ataku w dziczy.
Ostatnio edytowano 13 mar 2025, o 03:47 przez ichigo kurame, łącznie edytowano 4 razy
Gdzie diabeł nie może tam Ichigo pośle

ichigo kurame  

Postprzez lukaduda » 12 mar 2025, o 11:52

Ja po 1 zmienił bym zapisy lig z pd na yeny iż nie każdy pd ma i posiada na zapis zawsze po 2 dodał bym parę osiągnięć typu ilość walk 1vs1 6vs6 ilość pokonanych trenerów w dziczy itp bo bez eventow klikanie jest nudne ...
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez malgto » 12 mar 2025, o 17:28

Ja bym chciała żeby była możliwość zakupu złotych kart potrzebnych do kupna mega kamieni w ekskluzywnym sklepie

malgto  

Postprzez brock-z-marmori » 12 mar 2025, o 20:22

To i Brock się wypowie co by zmienił/dodał do gry.

1: Przebudował bym system zdobywania legend i sal liderów tak jak jest to z mega trenerami bo idąc w inne regiony przeważnie nie ma żadnego poziomu trudności by rozbić daną lokacje.
2: Możliwość sprzedaży Mega Pokemonów na targu i zakup złotych kart w sklepie pokemon.
3:Pomysł odświeżenia loterii jest całkiem ciekawy bo nagrody są bez sensu na 24 pola to 8pol się do czegoś nadaje a reszta to zapychacze.
4. Zdecydowanie zwiększyć ilość posiadanych yen na chwile obecną jest to 2,1kkk tak do nawet 8 by można było na legalu sprzedać coś bo teraz jak ma się coś cenniejszego niż 2kkk to tylko pokedolary a jak już wspominałem nie każdy wydaje. Nie każdy chce grać za walutę premium a tutaj na dobrą sprawę wydawanie pieniędzy ni jak cię nie wzmocni tak jak w innych grach pay to win.
5: Nowe regiony
6: większą aktywność ze strony admina bo na nagrody z eventu czeka się po 1.5-2 dni od zakończenia a te statystyki są naliczane z automatu.
7: Dodać wyszukiwarkę do wiadomości i żeby stare wiadomości się nie przedawniały po 2 tyg tylko były bez terminowe.
Chyba to tyle jeżeli o niczym nie zapomniałem.

brock-z-marmori  

Postprzez lordtost » 14 mar 2025, o 22:15

1. Ligi - zrobić coś żeby ludzie sie zapisywali - można zmienić zapis z PD na Yeny, lepsze nagrody czy coś w tym stylu
2. Nowa liga - liga bez legend i megapokemonow
3. Medale za ligi - tak naprawde nie sa wiele warte, mysle ze wraz z iloscia medali mozna dostawac wiecej jagod za wymiane pokegwiazdek
4. Osiagniecia za turnieje, ligi , walki 1v1, 6v6
5. Ultrabestie, legendy Alola - nie mozliwe do spotkania, trzeba to zmienic
6. Zygarde - zmniejszych ilosc wymaganych rzeczy, ten wysilek nie jest adekwatny do siły tego pokemona, a jesli na sh zygarde trzeba 2x tyle co zwyklego to dla mnie to kabaret
7. Turniej 151-200

lordtost  

Postprzez rafael128 » 14 mar 2025, o 23:26

Mi się nie podobają eventy dla topki są wybrane legi lub megapoki z plusem 150 itd., nic dla pozostałych graczy. Mogliby coś dać dla pozostałych nie wiem zmienić trochę event i dodać misje na punkty (tylko misje żeby można było wykonać je powiedzmy w przybliżeniu około 2h), które będą robione codziennie przez okres eventu. Na koniec eventu uzyskane punkty będzie można wymieniać na nagrody (można dać różne przedmioty i poki jakieś fajne z mniejszym plusem chociaż). Nie każdy ma tyle czasu żeby siąść i klikać cały dzień, a nawet i całą noc :)

rafael128  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry