Event z okazji dnia kobiet

Postprzez lukaduda » 3 mar 2025, o 11:31

Dzień dobry iż zbliża się dzień kobiet myślałem nad tym by dodać krainę, w której znajdowały by się sh startery z aloli , sh tapu wszystkie oraz sh legi z wydarzeń takie jak jirachi regirock darkrai itp. Tylko dla ułatwienia by nikt nie był poszkodowany odblokować sh tapu i legendy dla wszystkich
2 pomysł do tego jest znajdowanie w dziczy dwóch kolorów róż jedne czerwone gdzie by się znajdowały megaprzedmioty, ataki tm itp. A drugie niebieskie gdzie by były same specjalnie jagody
3. Pomysł jest taki by dać tez zbieranie pkt wiadomo za daną ilość pkt jagody itemboxy gwiazdki itp. I dodać jeszcze ranking gdzie za 1miejsce 2 mega kamyki sh lega z 300+ za 2 miejsce 1mega kamyk sh lega z 250+ itp... Moim zdaniem było by ciekawe :d
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez sojer2008 » 3 mar 2025, o 11:37

Jestem za! ;)

sojer2008  

Postprzez diduur1991 » 3 mar 2025, o 11:49

Pomysł na tyle kuszący by warto poklikać :) więc jestem na TAK. Ale standardowo 3 miejsca w rankingu rozumiem :)?

diduur1991  

Postprzez lukaduda » 3 mar 2025, o 11:53

diduur1991 napisał(a):Pomysł na tyle kuszący by warto poklikać :) więc jestem na TAK. Ale standardowo 3 miejsca w rankingu rozumiem :)?

Tak top 3 tylko napisałem jak by to mogło wyglądać
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez swatpol » 3 mar 2025, o 12:36

Jestem za

swatpol  

Postprzez marta0201 » 3 mar 2025, o 12:42

Nie wyobrażam sobie obchodzenia dnia kobiet bez eventu, więc jak najbardziej popieram pomysł :D

marta0201  

Postprzez ichigo kurame » 3 mar 2025, o 12:57

Chodź raz na jakiś czas dziadek Luka wpadnie na jakiś sensowny pomysł. Jestem jak najbardziej na tak :D :mrgreen:
Deal with it

ichigo kurame  

Postprzez malgto » 3 mar 2025, o 12:59

Również jestem za

malgto  

Postprzez bartek300 » 3 mar 2025, o 13:27

Wolę samicki niedostępne w grze do kłucia jak coś
Ostatnio edytowano 4 mar 2025, o 10:11 przez bartek300, łącznie edytowano 1 raz
Każdy ma jakiś cel w życiu tylko trzeba oto zawalczyć nie poddawać się

bartek300  

Postprzez carpediem » 3 mar 2025, o 13:34

Jestem za!
Mam propozycję, która pozwoli połączyć wszystkie te pomysły w jeden event ;)

Będzie dostępna eventowa kraina (wymyśli się jakąś nazwę), w której będzie można znaleźć to co zwykle (megaprzedmioty, przedmioty do trzymania, okruchy, jagody, energy drinki) oraz będzie możliwość znalezienia Iskier do Boosterów, przedmiotów do fuzji Necrozmy, piór Silvally lub Beastballi.
Dodatkowo będzie można znaleźć samice do klucia, których normalnie nie ma w dziczy z uwzględnieniem pokemonów z regionu Alola. Proponuję następujące samice: Sandshrew, Growlithe, Staryu, Murkrow, Gligar, Heracross, Sableye, Numel, Feebas, Absol, Cranidos, Riolu, Timburr, Throh, Sawk, Zorua, Skiddo, Honedge, Skrelp, Tyrunt, Phantump, Rowlet, Litten, Popplio, Minior, Oranguru, Comfey, Passimian.

Będzie również możliwość zdobycia shiny samic wyklutych z jajka z plusem ok. 90-120 poziomów:
Decidueye, Primarina, Incineroar, Tapu Koko, Tapu Lele, Tapu Bulu, Tapu Fini, Jirachi, Darkrai, Regirock, Dialga (tak jak zaproponował lukaduda) po jednym egzemplarzu w dziczy i po 2 w krainie (tak jak podczas wakacyjnych weekendów)

W dziczy co godzinę będzie można znaleźć 100 Czerwonych róż oraz 3 Kosze kwiatów.

Czerwona róża będzie formą przepustki do eventowej krainy. Inne sposoby na zdobycie róż:
- wymiana przedmiotów lub sprzedaż pokemonów u Handlarza (limit dzienny 500 róż)
- do znalezienia w dziczy 300 szt. (co 50 szt coraz trudniej)
- z zadań "kto pierwszy"
- jako jedna z nagród w zabawie ze zbieraniem punktów
- za przelew
Kosz kwiatów będzie przedmiotem zawierającym nagrody takie jak: jagody, napoje, żetony do gry, proszki miłosne, serduszka, megaprzedmioty, pióra Silvally, Itemboxy, Masterballe, Oldballe, Beastballe, cukierki, itp.
Kosze będzie można zdobyć również z nagród w zabawie ze zbieraniem punktów oraz za przelew.

Wspomniałem również o zabawie ze zbieraniem punktów. Stałym bywalcom formuła dobrze znana, ale dla nowych osób postaram się to krótko opisać. Za określone zadania w grze zdobywa się określoną liczbę punktów. Przykładowe zadania to złapanie pokemona określonego typu, pokonanie pokemona określonego typu, znalezienie jagody zwykłej, znalezienie jagody specjalnej, znalezienie boxu pokemon, znalezienie przedmioty do trzymania, znalezienie ataku tm, złapanie shiny pokemona, złapanie pokemona legendy itp.
Każdy gracz ma indywidualny licznik punktów, po osiągnięciu odpowiedniej liczby punktów otrzymuje się nagrodę.
W tym miejscu mam małą prośbę do admina proszę o usunięcie miłosnych proszków jako nagród za punkty, mało kto już tego używa po wprowadzeniu limitu na nie. Lepiej dać już więcej losowych jagód specjalnych, przepustek do krainy i koszów kwiatów. Pamiętam również, że licznik kończył się chyba na 150k punktów i było około 35 nagród. Istnieje szansa, że po przekroczeniu tego limitu co każde 50k punktów można było zdobyć 3 kosze kwiatów? Byłaby to większa zachęta do klikania po osiągnięciu ostatniej nagrody, która de facto nie byłaby ostania, bo można zdobywać punkty dalej. Proszę o rozważenie tej zmiany.
Tak jak lukaduda wspomniał w tej zabawie byłby ranking dla najlepszych graczy. Nagrody nawet wypasione jak na taką zabawę, ale czemu nie :D
Moja propozycja z uwzgędnieniem zdania nowego moda
1 miejsce - shiny samica z bonusem 250 poziomów na minimalnym poziomie dowolnej legendy do złapania w dziczy, wybrana płyta do transformacji Arceusa, 2x wybrany megaprzedmiot, Booster Iskra
2 miejsce - shiny LUB samica z bonusem 200 poziomów na minimalnym poziomie dowolnej legendy do złapania w dziczy, wybrana płyta do transformacji Arceusa, wybrany megaprzedmiot,
3 miejsce - samica z bonusem 150 poziomów na minimalnym poziomie dowolnej legendy do złapania w dziczy, wybrany megaprzedmiot

Do tego jakieś jagódki/eliksiry/talony na jagody/naszywki/punkty doświadczenia dla pokemona
Nie zapomnijmy również o osobach, którym nie uda zdobyć się podium, dla pierwszej 10-15 również będą jakieś nagrody.

Skoro jest kraina można też dodać ranking dla osób, które odwiedzą eventową lokację najwięcej razy.

carpediem  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry