Zatrzymanie expa

Postprzez różowonosa_śmierć » 9 sie 2024, o 08:57

Hejka!
Przychodzę z propozycją dodania do gry przedmiotu, który faktycznie zatrzymywałby dostawanie przez pokemona doświadczenia, w grach nintendo taką podobną rolę pełni item Everstone, który zatrzymuje ewolucję pokemona. W naszym przypadku zatrzymywałby przyrost dostawanego expa.
Karmimy danego pokemona, chcemy aby był w swojej najsilniejszej chwili, gotowy na ligi, ale trzeba przyznać, że w tym momencie pokemon staje się bezużyteczny w naszej drużynie. Na arenie walczyć nie może - bo dostanie expa i przebijemy lvl, na trenerów w dziczy - to samo. Nawet po prostu mieć w drużynie takiego pokemona jest problemem, bo nie możesz nim atakować, żeby tylko nie dostał tych kilka punktów doświadczenia.
Myślę, że przydałby się taki przedmiot po prostu w grze, wstawiałoby się go w specjalny slot, aby nie zajmować dwóch które są na przedmiot do trzymania i kryształ, tylko byłby jeden specjalny tylko na ten everstone.
Co myślicie?

różowonosa_śmierć  

Postprzez chris2005 » 9 sie 2024, o 09:06

Jestem najbardziej za. Będzie to wówczas sporym ułatwieniem np na trenerów w dziczy nawet jak i na arenie nie będzie trzeba myśleć o tym że pokemon zaraz wbije kolejny poziom nam

chris2005  

Postprzez lukaduda » 9 sie 2024, o 09:16

Jak najbardziej za.
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez carpediem » 9 sie 2024, o 10:13

Pomysł bardzo dobry, jestem za!
Jeśli chodzi o wprowadzenie takiej funkcji mam już koncept jak mogłoby to zostać wprowadzone.
W panelu w zakładce "Inne" mamy możliwość zaznaczenia czy pokemon może ewoluować czy nie. Można tam również dodać opcję "Czy Twój pokemon będzie otrzymywał punkty doświadczenia". Zaznaczymy Tak lub Nie i opcja wprowadzona
Można też wprowadzić ten specjalny przedmiot, ale będzie można go dać jako zwykły przedmiot. Gracie już od dłuższego czasu i wiecie, że zbyt pięknie to nie może być ;p Coś za coś, zatrzymujemy exp to nie korzystamy z innego przedmiotu zwiększającego statystyki. Ewentualnie można pomyśleć nad opcją, żeby ten przedmiot był przedmiotem premium, do zdobycia tylko z eventów lub za pd w ekskluzywnym sklepie, wtedy można dodać mu dodatkowe zastosowanie, czyli oprócz zatrzymania otrzymywania punktów doświadczenia dodaje również+5% do wszystkich statystyk. Tak samo jak działają przedmioty przeznaczone dla poszczególnych typów (Mistyczna woda, Węgiel drzewny, Ziarno cudu itd.)

carpediem  

Postprzez marta0201 » 9 sie 2024, o 10:16

Pomysł jest bardzo dobry :D Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem takiej opcji :D

marta0201  

Postprzez lordtost » 9 sie 2024, o 10:24

Jestem jak najbardziej za

lordtost  

Postprzez jojorex0 » 9 sie 2024, o 10:52

Pomysł świetny ale CarpeDiem ma rację nie może być zbyt pięknie bo to byłoby poprostu za mocne więc uważam że możliwość zatrzymania lvl pokowi była by bardzo dobrą rzeczą

jojorex0  

Postprzez imonster » 16 sie 2024, o 18:37

Jestem za ;-)

imonster  

Postprzez ichigo kurame » 10 wrz 2024, o 00:11

Jestem za
Deal with it

ichigo kurame  

Powrót do Propozycje do gry