Kolekcja Silvally - Ulepszenie

Postprzez carpediem » 9 cze 2024, o 22:39

"Kolekcja Silvally pokemony te są niezwykle rzadkie w świecie pokemon i występują aż w 18 typach. Do uzyskania typów innych niż normalny konieczne jest posiadania Piór Silvally 3 poziomu. W świecie pokemon występują także Pióra Silvally pierwszego oraz drugiego poziomu. Najłatwiej dostępne sa pióra pierwszego poziomu. Pióra o niższym poziomie można łączyć w pióra o wyższym poziomie. 5 piór pierwszego poziomu daje jedno pióro drugiego poziomu. 3 pióra drugiego poziomu dają pióro 3 poziomu. Jedno pióro 3 poziomu spowoduje zmianę normalnego Silvally w typ zgodny z piórem. Natomiast dwa pióra 3 poziomu zmienią normalnego Silvally w formę shiny i typ zgodny z piórem.
Po zebraniu całej Kolekcji Silvally czyli pokemona każdego typu (oprócz normalnego) otrzymasz magiczny przedmiot Mistyczną Płytę TM posiadającą moc jednorazowej nauki zwykłego pokemona dowolnego ataku dostępnego w grze. Natomiast po zebraniu kolekcji shiny Silvally otrzymasz przedmiot Mistyczna Shiny Płyta TM mogący nauczyć dowolnego pokemona shiny dowolnego ataku. Pióra można znajdować w każdej lokacji w regionie Alola."

Bądźmy szczerzy, kto klika w Aloli może potwierdzić, że tego praktycznie nie ma w dziczy i trudno cokolwiek znaleźć. (Przez 4 miesiące niektórzy znaleźli ledwo 2 pióra) Fajnie, że istnieje opcja znalezienia tych piór w Eventowcyh przedmiotach. Chociaż jakby się zastanowić to kupując te przedmioty (kosze, wazony, piniaty itp.) nie mamy gwarancji, że znajdziemy wszystkie pióra wymagane dla każdego typu (15 pierwszego poziomu lub 3 drugiego poziomu, a na shiny 2 razy tyle). Może być taka sytuacja, że cały czas otwierając te przedmioty będą trafiały nam się same powtórki. Trafiając tylko pióra 1 poziomu trzeba znaleźć w sumie 255 piór, na shiny 510, ale nadal trzeba pamiętać, że będą powtórki, więc będzie trzeba znaleźć więcej
Zbierając to wszystko mamy obecnie dwa sposoby na zebranie tych przedmiotów:
- w dziczy w Aloli - co jest możliwe, ale bardzo, bardzo, bardzo trudne
- w eventowych przedmiotach - jednak należy pamiętać, że pula możliwych nagród z tych przemiotów jest bardzo duża i czasami na 100 takich przedmiotów może nam się trafić kilka piór, a czasem zero - losowość

Te pióra naprawdę ciężko znaleźć, a nagroda... no spoko, ale czy warta wysiłku podobnego do zdobycia Zygarde 100% lub Mega Rayquazy, może nawet większego wysiłku, nie wiem, porównajcie sobie sami

Trochę przydługi wstęp, ale warto nakreślić cały temat w celu przedstawienia propozycji wprowadzenia nowych sposobów na zdobycie tych piór:
    1. Pióra 1 poziomu można znajdować podczas wydarzeń z wykorzystaniem ataku pokemonów w Aloli, czyli przy użyciu Misty Terrain na Aklai i Ula'ula, Silver Wind na Ula'Ula, Explosion na Poni oraz Hydro Pump w Aether Paradise.
    2. Możliwość znalezienia tych piór w eventowych lokacjach
    3. Nagrody w rankingach zabaw (pierwsze miejsce wybrane pióro 3 poziomu; drugie miejsce 3 losowe pióra 2 poziomu; trzecie miejsce losowe pióro 2 poziomu - albo inny rozkład nagród, zawsze można wspólnie coś wymyślić)
    4. Zwiększenie możliwości spotkania Type:Null w dziczy po pokonaniu czwartego Trenera Komnat Legend Alola, a po pokonaniu go w walce wprowadzić możliwość pozostawienia przez niego pióra losowego poziomu i typu
    5. Zostawić szansę na spotkanie Type:Null w dziczy po pokonaniu czwartego Trenera Komnat Legend Alola tak jak jest obecnie, ale dać 100%, ewentualnie 80%, że po wygranej walce pokemon zostawi pióro losowego poziomu i typu (tak jak przedmioty ewolucji, aby można było potem go złapać)

Jeśli macie jakieś inne pomysły na wprowadzenie dodatkowych opcji zdobycia piór, zapiszcie je poniżej. Zachęcam do kulturalnej dyskusji i podzielenia się swoją opinią.

carpediem  

Postprzez marta0201 » 10 cze 2024, o 07:10

Tak tak tak :D Najbardziej spodobało mi się, że piórka można by było znajdować podczas wydarzeń z wykorzystaniem ataku pokemonów w Aloli. Tylko oby szansa na trafienie byłaby większa, niż na piórko w dziczy co niestety nie trafia się często. Całkiem sporo czasu poświęcam na grę a mam zaledwie 4 piórka i każde innego typu. Ciężko bardzo o te piórka i dobrze by było, jak by coś się z nimi zmieniło. :D Ewentualnie pomyślałam o tym, aby zwiększyć szanse na trafienie w dziczy jeśli nie da się wprowadzić innych zmian.

marta0201  

Postprzez lordtost » 10 cze 2024, o 20:00

Jestem za. Według mnie znalezienie całej kolekcji jest z rzeczy niemożliwych a nagroda za to nie jest w jakikolwiek sposób adekwatna do tego, można delikatnie to ułatwić .
Ps. Nie wiem czy po tym czasie od wprowadzenia ktokolwiek ma pióro 3 poziomu, więc naprawdę łatwe to nie jest

lordtost  

Postprzez lukaduda » 18 cze 2024, o 11:23

Jestem za . Popieram :D
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez ichigo kurame » 25 cze 2024, o 22:23

Jestem jak najbardziej za :D by zwiększyć szansę na znalezienie tych piór w dziczy. Sam dość sporo klikam w Aloli i wciągu ostatnich dwóch miesięcy trafiłem jedno pióro. Tak jak napisał CarpeDiem to by było najlepszą opcją do wprowadzenia na grze w najbliższym czasie. ;)
Deal with it

ichigo kurame  

Postprzez xarts » 30 cze 2024, o 17:56

Odrazu na początku gracz powinien wszystko dostać bez grania xD...

xarts  

Powrót do Propozycje do gry