Negatywne skutki przywiązania

Postprzez ponytex » 9 lip 2023, o 19:01

Wróciłem do gry po dłuższej przerwie i gra jest aktualnie niegrywalna przez efekt przywiązania. Pokemony odmawiają atakowania przez zdecydowaną część walki, przez co przegrywam pojedynki z losowymi pokemonami w dziczy, nie mówiąc już o walkach w salach czy innych miejscach. Zapamiętałem tę grę z bardzo przyjemnej rozgrywki, w porównaniu z innymi grami tego typu, a przez przywiązanie aktualnie występuje tylko frustracja i złość. Nie wspominam nawet o ucieczce, gdzie pouciekały mi bardzo ważne i wartościowe (dla mnie) pokemony, których wartość wykupu jest horrendalna.

Zanim ktoś napisze, że wystarczy wbić przywiązanie na wyższy poziom - gram od kilku dni, pokemony w drużynie mają już po ok. 10% przywiązania, a walka nadal wygląda tak jak wygląda. Dałem szansę temu nowemu systemowi, ale czara goryczy się przelała, a ponieważ jest to dział "Propozycje do gry" to moją propozycją jest zmniejszenie (lub najlepiej zlikwidowanie) negatywnych skutków przywiązania. Powrót do gry po przerwie jest okropny i zamiast zachęcić graczy do zostania na dłużej, tylko zniechęca do dalszego grania.

ponytex  

Powrót do Propozycje do gry