Poradnik Niezbędny do szybkiego łapania poków

Postprzez nieznajomy » 19 cze 2020, o 23:08

Gdzie najlepiej zarabiać a także gdzie można dość szybko łapać pokemony pod lureballach oraz greatballach.Wiec tak :

1.W kanto/johto można zarobić tam. Nie warto kupować lurenballe ,tylko kupujemy gretballe. Ponieważ za każdą wyprawę zalicza się do osiągnięć nie pokemony złapane przez nasz. Najlepiej opłacalne są regiony gdzie można jagody znaleźć. Polecam tylko trzy lokacje : słoneczna droga,bezludna wyspa i las.

2.W Hoenn najlepiej wybrać pokemona typu woda i klikać na wodospadzie pod lurenballe.Jeszcze mamy starą fabrykę tam trzeba posiadać pokemona o typie roboczym. Pokemona musi mieć typ pierwszy czyli woda lub robak. Ciekawostka jest taka iż w starej fabryce mamy dwa razy więcej jagód z osiągnięć.

3.Sinnoch w tym regionie polecam posiadać lidera trującego i klikać w kanionie pod lurenballe gdyż tam mamy dwa razy więcej jagód za osiągnięcia niż w innych lokacjach.

4.Unova w tym regionie polecam grać typem trawiastym bądź normalnym. Trawiastym klikamy w błękitnej wyspie i mamy kolejną lokację pod dwa razy więcej jagód. A także polecam błękitną dolinę tam najwięcej typu normalnego. Uwaga w tych lokacji tracimy 15 Punktów Akcji nie zawsze ale jak trafi się nam wydarzenie.

5.Kalos w tym regionie polecam tajemniczy ocean dominujący typem tam to woda. ponieważ mamy dwa razy więcej jagód za osiągnięcia. I dodatkowo szybko łapią się poki.Polecam lurenballe tam.A także po zebraniu części w innych regionach można udać się na baśniową dolinę i tam grać fairy pokemonem pod lure Plus z tego regionu jest ze często wypadają tam specjalne jagody typu kasiba,lapapy,rabuty,razzy i inne zwykłe jak zielone,czerwone ,fioletowe,niebieskie oraz różowe.
Wiem ile popełniłem błędów w grze.Chcę od nowa zacząć wszystko.Zaufa mi ktoś?

nieznajomy  

Powrót do Inne