ceny minimalne na targu

Postprzez mia1996 » 1 lip 2019, o 23:23

Popieram zachecilo by to nowych graczy do dalszej gry ;)

mia1996  

Postprzez pokemonek » 2 lip 2019, o 05:27

mam generalnie na to genialny pomysł by ta maksymalna ludzie byla to 1kk :) ale np co tydzień było głosowanie zaczęłoby się tym ,,czy chcesz by maksymalna zmalała o 10k czy wcale " ..., kolejne czy chcesz by maksymalna wzrosła o 10k, zmalała o 10k czy została bez zmian ale wszystko tak by nie przekroczyło tego 1kk :) by każdy miał na to wpływ :D i wygrywa głos większości... dzięki temu każdy może mieć na to wpływ i targ będzie ok jak w danym tygodniu będzie mu już aż tak źle będzie mógł liczyć na szanse na zmianę ku dobru ... oczywiście z limitem 600k no niech będzie jak ma nie dość do takiej to już zagłosowaliby :) jak wydaje się niektórym mała też z 2 strony, by było to zliczane :3 by o cenie decydowała większość nie chaos z tym jak do tej pory :)

pokemonek  

Postprzez shadowassassin » 2 lip 2019, o 06:18

Moim zdaniem pomysł jest OK i ja też zgadzam się z Mia1996, więc możecie to zacząć robić z ekipą. Pozdro :D

shadowassassin  

Postprzez marta_ » 2 lip 2019, o 08:08

Nie jestem za wprowadzeniem cen minimalnych na takim poziomie za przedmioty +5% itp. Jeśli ktoś chce je sprzedać po minimalu, to dla nowych graczy może to być okazja. Może zamiast tego warto by rozważyć wprowadzenie "sugerowanych cen" jak w przypadku ataków TM? Co do jagód, to też nie podoba mi się wprowadzenie ceny maksymalnej. Jeśli ktoś jest w stanie zapłacić > 1kk, to dlaczego miałabym po takiej cenie nie wystawić? Ewentualnie można by, tak jak napisał pokemonek, robić ankiety sprawdzające, jak gracze odnoszą się do cen jagód, lecz uważam, że miałyby one sens po dłuższym czasie, min. miesiąca. Albo wprowadzić ograniczenie, że można sprzedać x jagód po cenie wyższej niż 1 kk.

marta_  

Postprzez pokemonek » 2 lip 2019, o 08:29

no i szanuje zdanie :) napisałaś co myślisz i tego nie zmienię :), no tylko w tym rzecz by tym graczom co mają 1kkk+ ciągle uniemożliwić windowanie cen... bo skoro oni mogą idzie to za ciosem, a my chcemy wyrównania tu bym ja taki 234lvl mógł kupić tak samo jagódkę jak ty w tej samej cenie :) którą można byłoby taką metodą wypisaną obrać

pokemonek  

Postprzez amon-re » 2 lip 2019, o 08:55

jestem na NIE.
Ceny powinny być adekwatne do ich ilości na rynku, np.:

Ceny eventowych samic - drogo - bo jest taka jedna, i trzeba przyfarcić żeby ją dorwać, więc gruba kasa na stół i jest Twoja
Co się zaś tyczy itemków - wola każdego gracza żeby sprzedawał albo hiper drogo i mu nikt tego nie kupi, albo po tak
taniości.
Tak działa wolny rynek, i własność - tutaj "własność", bo to tylko gra - ale możesz z tym co masz w plecaczku zrobić wszystko, sprzedać/nie sprzedać/włożyć do poka/ wymienić u handlarza.

Wolna wola!

mnie się jedynie nie podobają ceny za drinki, to jest jakiś kosmos, jeszcze rok temu kupowałem na luzie ED za 500-600 k teraz jest 3x tyle....
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez pokemonek » 2 lip 2019, o 09:06

została ona tak samo zmieniona jak jagody bo są gracze jak ja co zarabiają 3,2kk za same złapane poki wdziczy na drinie... a z jagodami jest tak że no rozwalili ją ci co mają dużo siana i są zachłanni na jagody zamiast traktować równo nowszych jak sb i dać każdemu szanse na zakup

pokemonek  

Postprzez amon-re » 2 lip 2019, o 09:20

ale to już nie pretensje do gry samej w sobie, a do Graczy którzy zachowują się nieetycznie

Gre zmienisz. Ludzi ciężko.
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez pokemonek » 2 lip 2019, o 09:30

no i nie mam do gry pretensji :) poprostu sugeruje coś w tym kierunku :D, wy nowsi nie wiecie nawet jaka fajna rywalizacja była kiedyś wam powiem, to nie ma związku z ich ilością , mym zdaniem pomysł właśnie by ją zwiększył, posiadanie jagód dla gracza karmiącego sprawia radość z gry, więc by było osób trochę więcej powinno się ją ciut podzielić, coś trzeba dać by coś mieć

pokemonek  

Postprzez acmilan93 » 2 lip 2019, o 11:54

Najlepiej bedzie jak system sam bedzie ustalal ceny jakie maja byc

acmilan93  

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Propozycje do gry