Popozycje

Postprzez sasetka1 » 20 mar 2018, o 22:10

Witam,chciałbym nowe propozycje do gry.Niektóre były już na forum.
Zaczynamy!

1.Dodanie Aloli
Dlatego,że chciałbym,aby były Alolańskie formy poków,a Alolańskie poki pochodzą z Aloli
2.Stowarzyszenia
Tak samo, Jak u Jeremiasha.
3.Pluszaki
Chcialbym,aby były przedmioty ,,Pluszaki'' Koszt:40000 jenów.Można wybrać dowolne poki jako pluszaki.działanie:Częściej spotyka się tego poka w Dziczy(tylko w tej,w jakiej występuje,Wzmacnia swoje poki,które są identyczne do pluszaka,i zwiększa szanse na złapanie tego poka.Pluszaków można zabrać max 6.W wypadku,kiedy nie ma w dziczy danego poka,to wzmacnia losowego poka z drużyny.Ponadto można dostać osiągnięcie za kupione pluszaki,np.: 1 pluszak-1 Losowy pokeball specjalny,5 pluszaków-3 losowe pokeballe specjalne,10-100 losowych jagód zwykłych,15-9 losowych jagód specjalnych,30-5 cukierków itd..Ja dałem tylko przykład.
4.Dodanie wysp Pomarańczowych
Chciałbym,aby były również Wyspy Pomarańczowe.4 Odznaki z tych wysp dają udział w Pomarańczowej lidze,z której można wygrać PUCHAR,a te odznaki zwiększają szanse na złapanie poka.Jeśli liga nie wystartuje,to zamiast graczt są komputerowi gracze.Wtedy Częściej spotykasz trenerów,ale często ci coś dadzą.Poki do spotkania w tych wyspach: Poki z regionu Kanto(te,które można spotkać w dziczy bez legend) i szansa (1%) Na Arceusa(nieważne który poziom).
5.Sortowanie poków w rezerwie
6.Możliwość Wybierania przyjaciół i wrogów Poza forum.
7.Mieszkanie
Dzięki temu Można Odwiedzić dom,może znajdziemy jakieś zadania,Może dostaniemy itemy,może można schować do Skrzyni itemy,lecz jak schowamy,to jest duża szansa,że o północy będziemy mieli więcej tych itemów.To jak Stowarzyszenia Szeroki Temat(no,może nie tak bardzo).
8.STAB
Tak samo jak u Jeremiasha,tylko Bonus do STAB moim zdaniem powinien wynosić 33%.
Napisz, za którymi jesteś na tak,za którymi na nie,a za którymi na nwm(nie wiem)

Miłego Dnia/Dobrej Nocy :)
Ostatnio edytowano 11 maja 2018, o 12:13 przez sasetka1, łącznie edytowano 3 razy

sasetka1  

Postprzez misiek3000 » 20 mar 2018, o 22:36

1. Nie
- jak bd miało wyjść to wejdzie, narazie dużo spraw jeszcze czeka
2. Zerżnięte
3. Na nie
- pomysł mało ciekawy, zbyt ogólnikowy i zbyt tanie te pluszaki
4. 50/50
- ogółem jakieś urozmaicenie by było
- 1% na arceusa to duża szansa
5. Na tak
- ogółem można je sortować, ale pasuje jeszcze wybierz według regionu
6. 50/50
-wzbudziłoby to wiele kontrowersji
- dobry pomysł, zależy w jakiej sytuacji
7. Na nie
- mieszkanie również zbyt ogólnikowe, itemów nie trzeba chować skoro jest plecak
8. Zerżnięte
Ostatnio edytowano 21 mar 2018, o 01:19 przez misiek3000, łącznie edytowano 1 raz
Pozamiatał

misiek3000  

Postprzez jeremiash » 20 mar 2018, o 22:39

na nie
Ostatnio edytowano 13 maja 2018, o 13:47 przez jeremiash, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Wszystko płynie, wszystko płynie, wszystko płynie znów...

jeremiash  

Postprzez amon-re » 21 mar 2018, o 00:33

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 - NA NIE

nie podoba mi się pomysł stowarzyszeń.

Zobaczycie, zrobią się kliki - mam na myśli to, że te osoby, które się już znają, koleżka z koleżkami, brat z bratem, siostra z siostrą, i nijak nie będzie się można dostać do jakiegoś sensownego stowarzyszenia.

Już teraz stworzenie fajnego DT jest ultratrudne. A czasami po prostu są to dwa konta tego samego gracza... sic!

a sam pomysł o budowaniu czegoś - mierzi mnie, to nie jest gra w typie strategi czy rts'a a klikany rpg
Poza tym za daleko od kanonu ten pomysł wybiega.

Nie przypominam sobie, żeby Ash i ekipa budowali fortecę, fosę i najlepiej jeszcze działa z laserami

pomysł z domkiem, no właśnie cały pic polega na tym, że masz opuścić swój domek i wyruszyć w świat pokemonów, zostać najlepszym trenerem lub/albo/bądź złapać wszystkie poki jakie istnieją, a NIE do diabła dekoratorem wnętrz.

Pluszaki!? W grach pojawiały się "lalki" ale tylko w celach kolekcjonerskich, a czasami żeby unikać walki z pokami.

No to co? Może wprowadzimy konkurs piękności? Na najbardziej hardcorowo nabitego jagodami shiny Slakinga.

LUUUUUDZIE! Ta gra zawsze będzie tekstówką, jeśli wam nie odpowiada taki format zmieńcie tytuł i odpalcie Tibię lub inne takie.

Już jakiś czas jest Unova, a ja dalej jej całej nie zwiedziłem, a tutaj chcą A-LOL-ę

Smiech na sali, bo byłoby konieczne zwiększanie rezerwy/składu/ itd itd.
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez sasetka1 » 11 maja 2018, o 12:15

Niektóre propozycje się zmieniły.

sasetka1  

Postprzez amon-re » 13 maja 2018, o 01:58

dalej na nie

Podtrzymuję zdanie:

"LUUUUUDZIE! Ta gra zawsze będzie tekstówką, jeśli wam nie odpowiada taki format zmieńcie tytuł i odpalcie Tibię lub inne takie."
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Powrót do Propozycje do gry