Przechowywanie przedmiotów

Postprzez bobek24 » 26 kwi 2018, o 13:04

Nie wiem czy było, ale nie zauważyłem by ktoś proponował cosik takiego :)

Podczas podróży istnieje ryzyko straty przedmiotów, pieniędzy. Może warto dodać możliwość przechowywania ich u gościa, który nazywałby się np. Przechowywacz. W zamian za niewielka opłatę strzegł by tych rzeczy, ale byłby limit ile rodzajów na raz może przechowywać i jak dużo (np. Max 5 rodzajów bali do 99 szt. lub innych rzeczy) oraz opłata byłaby cykliczna, codziennie lub do wyboru. Gdyby nie miało się pieniędzy, które automatycznie by pobierane były z konta, oddawałbym depozyt i nie przechowa nam więcej rzeczy aż ureguluje się dług.

Co myślicie? Oczywiście to liczna propozycja i wiele można uprościć. Pozdrawiam.

bobek24  

Postprzez bartek300 » 26 kwi 2018, o 14:07

bobek24 napisał(a):Nie wiem czy było, ale nie zauważyłem by ktoś proponował cosik takiego :)

Podczas podróży istnieje ryzyko straty przedmiotów, pieniędzy. Może warto dodać możliwość przechowywania ich u gościa, który nazywałby się np. Przechowywacz. W zamian za niewielka opłatę strzegł by tych rzeczy, ale byłby limit ile rodzajów na raz może przechowywać i jak dużo (np. Max 5 rodzajów bali do 99 szt. lub innych rzeczy) oraz opłata byłaby cykliczna, codziennie lub do wyboru. Gdyby nie miało się pieniędzy, które automatycznie by pobierane były z konta, oddawałbym depozyt i nie przechowa nam więcej rzeczy aż ureguluje się dług.

Co myślicie? Oczywiście to liczna propozycja i wiele można uprościć. Pozdrawiam.

Przedmioty można było by coś takiego zrobić tak jak pokemony ale z kasą to mamy bank Co wiem to tracimy jagody różnego typu, balle,drinki chyba wszystko wymieniłem. Zrozumiałbym ze chodzi o przedmioty ewolucyjne a nie oto co mamy w plecaku,które można stracić w wydarzeniu podczas chodzenia po lokacji.
Każdy ma jakiś cel w życiu tylko trzeba oto zawalczyć nie poddawać się

bartek300  

Powrót do Propozycje do gry