Zapytanie odnośnie trucizny

Postprzez stafu2 » 16 sty 2018, o 00:29

Chciałem się zapytać czy jest to jakiś błąd w grze że truzizna nie współgra z uśpieniem lub zakochaniem i czy by było możliwe aby wchodziła. Jestem oceny Pana bo truta powinna zadawać obrażenia ale ciągle pisze brak efektu i trucizna nie zadaje jakichkolwiek obrażeń. Owszem obrażenia jakieś wchodzą z trucizny ale zatrucie już nie.Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji i subiektywną ocenę. Pozdrawiam i proszę o wyjaśnienie.

stafu2  

Postprzez pokemonek » 16 sty 2018, o 00:35

gadaliśmy na ten temat że efekty typu trucizna, paraliż i podpalenie nie współgrają ze stanem zakochania oraz też pisałem na pw, tworzymy tutaj to by dać się wypowiedzieć innym i uzyskać może zmianę tego by ze sb współgrały :) będzie naprawdę lepiej bo wejście ich nawet prowadzi do porażki w walce

pokemonek  

Postprzez jeremiash » 16 sty 2018, o 01:26

na moje z zakochanie/uśpienie nie powinno działać z innym stanem który zadaję obrażenia toxic/curse/nightmare/hail ewentualnie z innymi statusowymi atakami które obrażeń nie zadają ponieważ każdy robił by pokemona (oczywiście Ci których stać) pod attract i toxic i walka by wyglądała tak że nie dość że jest zakochany nie może zaatakować obrywa z zwykłego ataku to jeszcze z trucizny lub klątwy... według mnie słaby pomysł ale niech wypowiedzą się inni bardziej doświadczeni gracze ;) a i moim zdaniem bardziej zróżnicowałoby grę zmienienie działania attracta...
Obrazek
Wszystko płynie, wszystko płynie, wszystko płynie znów...

jeremiash  

Postprzez krzycho1310 » 16 sty 2018, o 11:13

Jestem przeciwny tej zmianie bo zakochanie z trucizna jak zacznie działać to słabymi pokami pokona się najsilniejszych... W tedy będzie liczyła się tylko szybkość poka i nic więcej....

krzycho1310  

Postprzez bartek300 » 16 sty 2018, o 11:20

Nie powiedziałbym ze to błąd ale ze dwa efekty które nie powinny grać ze sobą,nie tylko chodzi o truciznę.Tu mi chodzi ze nawet paraliż z zakochaniem ze są sobą nie współpracują.Jedynie co działa to zakochanie z oszołomieniem.
Podsumowując ten temat.Stwierdzam zbyt łatwą grę i walki w turkach,ligach no oczywiście ze to moja sugestia na to.Jeśli mówiąc prosto to Usypianie , zakochanie,trucizny,paraliże nie powinny ze sobą współpracować.Trzeba czasem doświadczeniem trochę myśleć tak aby nie było sprzecznych konfliktów , sporów.To dlatego trzeba inne atakami zastąpić , zamiast dawać te co nie działają ze sobą.
Każdy ma jakiś cel w życiu tylko trzeba oto zawalczyć nie poddawać się

bartek300  

Postprzez pokemonek » 16 sty 2018, o 11:24

hmm najsilniejszy moim zdaniem zmiecie przeciwnika zanim trucizna zacznie działać one nie są tak OP wcale ,wyłącznie chodzi że inne stany niż zakochanie/uśpienie wejdą wejdą można przez to teraz przegrać i nie zabierają te stany hmm dużo hp jak zatrucie ...ale i tak za opinie twą Krzysiek dziękuje

pokemonek  

Postprzez admin » 16 sty 2018, o 12:12

Blokada nałożenia kilku zmian stanów(oprócz tych zgodnie z pokedexem) nie jest błędem.
Nakładanie kilku zmian nie było by dobrym rozwiązaniem. W konsolach z tego co się orientuje system ten działał tak samo. Pozwolenie na kilka zmian stanu ograniczyło by do minimum wartość statystyk pokemona. Bardziej opłacało by się tworzyć pokemona z samymi atakami statusowymi, które zatruwają, usypiają zakochują itp niż zadają obrażenia. Prowadziło by to do absurdów gdzie poki na 30-50 poziomie przetrwały by walkę z pokami 150+.

admin  

Site Admin

Postprzez pokemonek » 16 sty 2018, o 12:23

a dałoby się coś zrobić hmm dla samego DMGu typu trucizna, ogień, elektro Adminie ? by no nie wiem decydować czy chce się to dodatkowe działania w sumie bez niego nie gryzłoby się a biłoby tylko DMGem, albo by stan uśpienie zakochanie wchodził nawet w przypadku zatrucia i tym eliminował je u przeciwnika?

pokemonek  

Postprzez pokemonek » 16 sty 2018, o 12:29

tak już to działa często że komu 1 wejdzie attract/yawn/ worry seed wygrywa lub kilka razy pod rząd

pokemonek  

Postprzez jeremiash » 16 sty 2018, o 12:35

Zgadzam się z Adminem jednak ''W konsolach z tego co się orientuje system ten działał tak samo.'' to nie do końca...
Obrazek
Wszystko płynie, wszystko płynie, wszystko płynie znów...

jeremiash  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry