Na jakim poziomie robić ewolucję?

Postprzez amon-re » 22 maja 2017, o 21:23

hej,

mam takie pytanie jeśli chodzi o poki, które ewoluują przez okruchy - na jakim poziomie najlepiej i najefektywniej ( żeby miały dobre TMy i jednocześnie żeby nie miały za dużej straty w statystykach) robić ewo?

Podsumowując nie chcę wywalać w błoto okruchów, a nie jestem pewien na jakich poziomach najlepiej robic ewolucję

Szczególnie chodzi mi o te poki:

Vulpix ( 16 lvl )
Exeggcute ( ewo na 16 lvlu )
Jigglypuff (25 )
Shellder (16 )
Murkrow (25 )

Bardzo dziekuję za pomoc!
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez kazida » 23 maja 2017, o 02:44

Vulpix: lvl 16
W atakach w których sam się uczy w salce, nie ma nic szczególnego, dla samego Flamethower czy Fire blast nie warto wstrzymywać ewolucji. W TM także nie ma nic nadzwyczajnego czego się nie uczy Ninetales. Po ewoloucji i tak i tak trzeba mu włożyć TM takie jak np. Attract, Dream Eater, Flamethower ( 8kk to nie, dużo a 18 poziomów w braku przyrostów będzie bardzo widoczne) i Nasty plot który można ewentualnie zamienić na Calm mind.

Exeggcute: lvl 16
Tu podobnie jak u Vulpixa nie ma nic ciekawego w atakach. Można się przyczepić ewentualnie Solar beam którego się uczy na 43 poziomie. tu znów widoczne będzie opóźnienie ewo tym bardziej, jak i Exeggcute tak i Exeggcutor mają niskie przyrosty . Przed Ewo trzeba jedynie pamiętać aby miał ustawiony Reflect którego się nie uczy jego ewolucja. TM i tak trzeba będzie włożyć aby w miarę chulał np. Attract, Worry seed, Psywave lub solarbeam i Reflect.

Jigglupuff: lvl 25
Jeżeli chcesz go zrobić pod atak specjalny, to tutaj warto zacząć od pierwszej formy - Igglubuff - Wstrzymujemy ewolucję do 18 poziomu, uczymy go Nasty plot. Jeżeli Robisz pod atak Fizyczny to ewoluujesz normalnie na poziomie 25, Wigglutuff jak i jego pre-ewolucja uczą się takich samych TM a w atakach w salce Jigglupuff nie posiada nic nadzwyczajnego.

Shellder: lvl 25

W tym przypadku jedynie widzimy atak Leer, którego Shellder uczy się na 20 poziomie oraz Clamp na 25 poziomie, tak bardzo zachwycany u fanów Huntail'a. Wstrzymując Ewolucję możemy mieć jego gorszą wersję z kanto z MS: Attract, Leer, Clamp i Protect. Pod atak specjalny nie trzeba wstrzymywać ewolucji, bo jest to niepotrzebne, i tak będziesz potrzebował TM aby w miarę dobrze śmigał.

Murkrow :lvl 25
Jest to jeden z nielicznych pokemonów, u którego opóźniona ewolucja nie przeszkadza. Jedyna różnica między Murkrow'em a Chonchkrow'em jest taka że ten drugi nie ma w salce Taillwind, który i tak nie jest drogi bo 20kk to nie jest aż tak wygórowana cena, tym bardziej że Chonchkrow za bardzo tego ataku nie potrzebuje gdy będzie miał ewolucję na 25 poziomie. W TM Murkrow także nie ma nic szczególnego do zaoferowania od swojej ewolucji.

kazida  

Powrót do Pokemony