Do tworców pokewalk

Postprzez gober » 8 maja 2017, o 21:53

Witam chciałem napisać do twórców gry, że jest bezsensowna. Ze względu na brak specjalnych umiejętności(abillity) pokemon slaking jest niepokonany. Nie ma ani grama taktyki, ponieważ ataki są losowe. Superefektywność nie na znaczenia bo liczą się wyłącznie statystki. Proponuje skonfigurować przyrosty z grami gameboy, dodać abillity, nie pozwolić na wyższy poziom niż 100. Dziękuję

gober  

Postprzez pokemonek » 8 maja 2017, o 22:00

słaby pomysł

pokemonek  

Postprzez maria752 » 8 maja 2017, o 22:07

Według mnie ten pomysł jest beznadziejny ale niech ocenią inni

maria752  

Postprzez misiek3000 » 9 maja 2017, o 16:09

gober napisał(a):Witam chciałem napisać do twórców gry, że jest bezsensowna. Ze względu na brak specjalnych umiejętności(abillity) pokemon slaking jest niepokonany. Nie ma ani grama taktyki, ponieważ ataki są losowe. Superefektywność nie na znaczenia bo liczą się wyłącznie statystki. Proponuje skonfigurować przyrosty z grami gameboy, dodać abillity, nie pozwolić na wyższy poziom niż 100. Dziękuję

Chłopcze, widać, że nie znasz w ogóle tej gry...
1) Jak ci się nie podoba gra, to nie graj
2) slaking jest pokonywalny, jeśli się wie jak...
3) taktyk jest więcej niż ludzi na pokewalkach...
4) są losowe, ale jest dobrze, zawsze w dziczy można użyć trybu walki turowej
5) superefektywność ma bardzo duże znaczenie, ponieważ pokemon taki jak weaville, od ataku walczącego (bez obniżenia obrony) otrzyma dosyć duże obrażenia
6) jak nie statystyki to co ma się liczyć ? wygląd pokemona ?
7) nie ma sensu konfigurowania, bo zostało to skonfigurowane ze stroną bulbapedii...
8) abilitki nie są niezbędne, jak również był już na nie pomysł (jak widać nie został wprowadzony...)
9) a) ostatni pomysł jest kompletnym bezsensem, ponieważ 1/2 populacji pokewalk skończyłaby tę grę z tego powodu...
b) z poziomu 201, na poziom 202 potrzebujesz około 500k (500.000) doświadczenia (jeśli się mylę, proszę o poprawę) i od tego poziomu również się zwiększa...
w skrócie, poznaj tę grę, pograj chwilę, przeczytaj faq, a potem pisz takie tematy.
Pozamiatał

misiek3000  

Postprzez totodile » 9 maja 2017, o 22:35

Myślę, że ta wyczerpująca odpowiedź gracza misiek3000 jasno rozwiewa wszelkie wątpliwości autora. Moim zdaniem również propozycje są bez sensu.

totodile  

Postprzez pokemonek » 10 maja 2017, o 04:31

540025 expa z 201 na 202 trzeba

pokemonek  

Postprzez gober » 18 maja 2017, o 14:39

Chciałbym odpowiedzieć na post miska300:
1 chce pomóc grze stać się lepszą
2 Niby jak?
3 Sprawdź ile jest taktyk w grach pokemon np. na kanale PIMPNITE
4 Powiedz mi kto wchodzi do gry tylko po to żeby walczyć w dziczy
5 Widziałem gry na turniejach z wysokim lvl, tam liczy się tylko obniżanie szybkości i podwyższanie ataki
6 Różnorodność typów, taktyka, umiejętności
7 Niby jak do cholery ramprados na wyższe przyrosty niż mewtwo
8 I 9 To ile graczy jest w pokewalkach a ile w grach pokemon i dlaczego żadny youtuber tego nie nagrywa?

gober  

Postprzez misiek3000 » 18 maja 2017, o 16:37

gober...
1) ale nie pomagasz ?
2) ataki typu walczącego chociażby ?
3) uwierz mi, nie znam tylko 1 gry o pokemonach
4) par excellence ja ? testuje pokemony na pokemonach w dziczy ?
5) a jak pokemon nie ma zwiększania swojego ataku/zmniejszania obrony przeciwnika to czym się zasugeruje ?
6) różnorodność ? nie zgodzę się... każdy pokemon jest inny, czyli twoim tokiem rozumowania, każdy pok jest dobry... ? wobuffet też ? taktyka: SĄ TAKTYKI W TEJ GRZE KUMASZ ? umiejętności czyje, poka, czy trenera ?
7) nie ma ?
8) to są gry przeglądarkowe, a nie typu pixelmon lub fire red...
9) sporo, 2.5k gra na pokewalkach... na innych grach nie przyglądam się
jeszcze raz udowadniasz, że nie znasz te gry...
Pozamiatał

misiek3000  

Postprzez gober » 18 maja 2017, o 18:56

Jeszcze raz misiek300
1 Może nie pomagam ale staram się zaproponować aby gra była lepszą
2 I tak jest za kozacki
3 Ale widać że się na nich nie znasz
4 Testować nie znaczy używać
5 Abilitką, różnorodnością ataków, atakami statycznymi jak will o wisp czy thunderwave
6 Są pokemony lepsze niż inne lub bardziej przydatne jak garchomp, salamance, charizard, sceptile, dragonite, metagross one w tej grze są bezużyteczne nawet nie są shiny, powiedz mi jaka taktyka, ja nie widzę, umiejętności trenera
7 Sprawdź bulbapedię
8 Gdyby była dobra to więcej osób by w nią grało
9 2,5k, a ile AKTYWNYCH graczy
Poza tym ta ulotka z "no co ja poradzę" i twoje pokemony jest słaba i nie śmieszna, możesz jej nie wrzucać bo nie chce się patrzyć

gober  

Postprzez misiek3000 » 18 maja 2017, o 19:37

1) zaśmiecasz forum dennymi propozycjami
2) jak wiele innych poków
3) gram dłużej od cb kolego, więc nie gadaj mi tu farmazonów
4) no bo gracz z 6 lvlem zaczynając w kanto, ma najpierw sh poki z unovy...
5) jakby abillitki miały być, to by dawno były a tak btw, thunder wave zadaje obrażenia, bo mi się nie wydaje...
6) jakbyś był tak obeznany, za jakiego się podajesz, to byś wiedział, że garchomp, salamence, dragonite, metagross to pseudolegendy... tak samo jak legendy nie mają wersji sh. Charizard i Sceptile mają sh formy i nie są one bezużyteczne, jak się wie co robi. Co jaka ? podać ci przykład ? Trener w walce automatycznej nie ma nic do gadania
7) a ty nasz pokedex
8) samych zarejestrowanych na forum to 14207 graczy
9) to jest liczba aktywnych graczy głąbie...
jak ci się nie podoba, to nie patrz... Są słabe, ale mocniejsze i tak od twoich... nie, nie mogę jej nie wrzucać ^^
Pozamiatał

misiek3000  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry