przez maximusdecimus » 1 gru 2016, o 13:59
Z całym szacunkiem dupeczka, ale kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Uchodzisz tutaj za jedną z bardziej ogarniętych osób, a mimo to czasami czepiasz się rzeczy bez sensu, tak jak w tym przypadku.
Seismic działa tak jak działa prawie od początku gry. Dlaczego prawie? Otóż z tego co mi się obiło o uszy to kiedyś siła Seismica była 2krotnością lvl, więc 201 poziom posiadał moc 402. Zostało to już przez administrację poprawione, więc po co dalej przy tym grzebać?. Wiele ataków działa tutaj inaczej niż podaje bulbapedia czy inne strony i każdy o tym wie.
Nawiązując do tego co napisałem na początku. Jesteś doświadczonym graczem, więc z całą pewnością od dawien dawna masz świadomość siły tego ataku, a także działania wszystkich pozostałych ataków. Mimo to świadomie podjęłaś decyzję że swojego lidera (Ursaringa) robisz pod speca. Musisz się zatem liczyć że
Ursaring mając słabość na typ waleczny będzie dostawał spore hity od tego ataku, zwłaszcza gdy rywal ma sporą jego wartość.
Jeżeli przegrywasz to zamiast na siłę wymuszać zmianę jakichś ataków, nie lepiej powbijać zwykłą obronę? Chciałabyś zwiększenia mocy BubbleBeama, bo Twój pokemon lider się go uczy. Co z resztą graczy? Admin ma teraz powbijać każdemu z ataków moc 200+ by było sprawiedliwie? Przecież to zupełnie bez sensu. Fajnie jakby kilka ataków spec było silniejszych pod kątem mocy (bo ich dodatkowe działania są całkiem w porządku, czasami pozwalają na wygrywanie walk), ale zostawmy to administracji, bo bez tego też się fajnie gra.
Nikt Ci nie każe robić poków z w/w atakiem, choć wiadomo że najsilniejszy atak ułatwia grę. Jednak zawsze możesz zrobić silnego ducha na lidera by te pokemony pokonać. Ale czy o to w tej grze ma chodzić? By być na siłę najlepszym? czy też dobrze się bawić i trochę pokombinować i zrobić coś swojego? Ja tam nie narzekam, mimo że Seismica nie mam. Naklepałem SA i też jakoś idzie, mimo że hity od Tomka po 2k HP na mnie wchodzą.
Reasumując, jestem za pozostawieniem tego ataku tak jak jest.