Pokemon Day - Event

Postprzez carpediem » 20 lut 2025, o 13:38

Dzień dobry! (:
Za tydzień w czwartek 27 lutego przypada rocznica Pokémon Red i Green, czyli początków serii Pokémon. Podczas Pokémon Day w wielu grach odbywają się różnego rodzaju eventy, więc można również wymyślić coś tutaj, aby w jakimś stopniu uczcić rocznicę marki, z którą wielu z nas dorastało.
Uważam, że powinien to być event dla każdego, coś można wygrać za aktywną grę, coś za szczęście i coś za przelew ; )
Cały event będzie trwał 24 godziny (od 00:00 do 23:59 27 lutego). Co godzinę do znalezienia w dziczy będą 3 rodzaje przedmiotów: Ciastka, Donuty i Pączki - w końcu to również tłusty czwartek : D
Co godzinę będzie można znaleźć 50 Ciastek (1 pkt), 10 Donutów (5 pkt) oraz dwa Pączki (25 pkt). Dodatkowo Pączki będzie można zjeść, a każdy będzie zawierał w środku niespodziankę (jagody, megaprzedmioty, pióra Silvally itd. ogólnie tak samo jak ostatnio Puchary Alola)

Suma punktów będzie podstawą do rankingu (około 15-20 miejsc). Proponuję coś takiego:
    1 miejsce - Mega Item Box, wybrany megaprzedmiot, wybrana płyta do transformacji Arceusa, Iskra Booster, 3x wybrany przedmiot ewolucji (wszystkie przedmioty, które mogą zostać użyte u wychowawcy)
    2 miejsce - Large Item Box, wybrany megaprzedmiot, wybrana płyta do transformacji Arceusa, Iskra Booster, 2x wybrany przedmiot ewolucji (wszystkie przedmioty, które mogą zostać użyte u wychowawcy)
    3 miejsce - Large Item Box, wybrany megaprzedmiot, wybrana płyta do transformacji Arceusa, wybrany przedmiot ewolucji (wszystkie przedmioty, które mogą zostać użyte u wychowawcy)
    miejsca 4-6 - Medium Item Box, wybrany megaprzedmiot lub wybrana płyta do transformacji Arceusa lub wybrany przedmiot ewolucji (wszystkie przedmioty, które mogą zostać użyte u wychowawcy)
    miejsca 7 - 10 - Small Item Box, wybrany megaprzedmiot lub wybrany przedmiot ewolucji (wszystkie przedmioty, które mogą zostać użyte u wychowawcy)
    miejsca 11 - 20 - Small Item Box, wybrany przedmiot ewolucji (wszystkie przedmioty, które mogą zostać użyte u wychowawcy)
Do tego oczywiście jakieś punkty doświadczenia, jagody (lub talony na jagody), eliksiry (zwiększające punkty doświadczenia z wygranej walki) lub Naszywki Fair Play (wszystko do uzgodnienia).

Dodatkowo można dać jakąś promocję na pokeDolary, gdzie będzie można zdobyć Pączki (zakupione nie będą wliczały się do rankingu), Itemboxy, wybrane megaprzedmioty - wszystko zależy od admina

Można też dać event poboczny ze zbieraniem punktów za różnego rodzaju działania w grze, starsi gracze pewnie wiedzą o co chodzi, ale można zostawić to inny tydzień.

Myślałem również, żeby tego dnia (27 lutego) dodać do dziczy możliwość znalezienia ItemBoxów (tylko Small oraz Medium), a jeśli nie to, można zwiększyć szansę na spotkanie form Alola : D

Zapraszam do dyskusji i proszę o zostawienie swojego komentarza. Pamiętajcie im więcej osób zareaguje tym większa szansa, że coś zostanie wprowadzone, a może i cały event tak jak opisałem wejdzie w życie.

carpediem  

Postprzez marta0201 » 20 lut 2025, o 13:49

Dzień pokemonów trzeba święcić :D Do tego jeszcze tłusty czwartek :D Dwa święta w jeden dzień to bardzo fajnie by było, jak by admin dodał nam jakiś event. Forma eventu, jaką wymyśliłeś CarpeDiem jest moim zdaniem fajna bo każdy może coś zyskać. Niezależnie czy jest to nowy gracz, czy stary wyjadacz :D Jestem jak najbardziej za :D

marta0201  

Postprzez damino44 » 20 lut 2025, o 13:50

Popieram myślę że spora część graczy zaczęła swoją przygodę z promieniami z właśnie tymi grami i serialem emitowanym w cantor network. :) Miłoby celebrować tak ważne wydarzenie dla wielu właśnie i tu

damino44  

Postprzez lukaduda » 20 lut 2025, o 13:57

Jestem za , bardzo dobry pomysł
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez gierkofan » 20 lut 2025, o 14:02

Jak najbardziej popieram

gierkofan  

Postprzez imonster » 20 lut 2025, o 14:04

Mega pomysł, jestem za :D

imonster  

Postprzez jules1992 » 20 lut 2025, o 14:05

Dobry pomysł, ale pod warunkiem, że przy znalezieniu wszystkich przedmiotów w danej godzinie następne przestaną się pojawiać aby uniknąć tego, co było ostatnio podczas podobnego eventu. Wtedy każdy mógł sobie znaleźć najlepiej punktowany przedmiot pod koniec godziny i kliknąć w niego na początku nowej, co skutkowało natychmiastowym zebraniem wszystkich przedmiotów na początku godziny.

jules1992  

Postprzez robert_003 » 20 lut 2025, o 15:04

Świetny pomysł. Każdy będzie mógł coś wygrać. Jestem jak najbardziej za.

robert_003  

Postprzez shanta » 20 lut 2025, o 15:34

Jestem jak najbardziej za taką formą eventu :)

shanta  

Postprzez sojer2008 » 20 lut 2025, o 15:58

Jestem za ;)

sojer2008  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry