Podsumowanie eventu świątecznego

Postprzez amon-re » 31 gru 2017, o 16:04

Cześć,

Z góry pragnę poinformować, że nie należę do malkontentów, nie żalę się ani nic w tych rzeczy...

ALE!

Zabawa z zadaniami wymaga mojego komentarza.
Osobiście poświęciłem mnóstwo czasu, energii, wywaliłem dobre kilkaset drinów na zrobienie jak największej ilości zadań, zgromadziłem 241x gwiazdek, brakuje mi 9 gwiazdek żeby zdobyć upragnioną nagrodę czyli jajko z Kanto.
Ale ostatnie zadanie z dzisiaj tj. 31.12 przelało czarę goryczy, bo zadanie jest po prostu niemożliwe...
1x sh Bulbasaur i 1x sh Treecko - mam odblokowane wszystkie shiny w jednym i drugim regionie - a szansa na trafienie akurat na Bulbasaura i Treecko przy setkach shiny dostępnych w grze jest po prostu nierealne.

Ponadto ponoszę następujące MINUSY

`1) Zadania są kopią zeszłorocznych ( co podnosił Fernikus )

2) zadania są jak jedna wielka pętla, ciągle to samo... nie ma żadnego urozmaicenia, jak w zadaniach u profesorów.

3) zadania premiują graczy z wysokimi levelami

4) zadania typu znajdź pokemony, które uciekły - które pojawiają się za reklamami albo w panelu wyboru pokemona, albo w ogole nie działały mimo setek kliknięć doprowadzały mnie do szału!!

5) kilka razy pokemony do złapania w Safarii ( co też podniósł Fernikus ) było zupełnie niezrozumiałe i nierozsądne

można tak wymieniać bez końca...

Podsumowując, event, który miał być zabawą, w moim odczuciu pozostawi niesmak w postaci wydanych Yenów, "spalonych drinów", straconego czasu. Pozostałem w nastroju, która z zabawą nie ma nic wspólnego.

Dziękuję za uwage.
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Postprzez jeremiash » 31 gru 2017, o 18:20

Racja! A co dopiero mają powiedzieć gracze z niskim lvl których nie stać na kupno poków do tej "zabawy" za 15kk i więcej... Niech chociaż w ostatecznym rankingu admin weźmie pod uwage lvl graczy i nagrody za zebranie największej ilości bombek podporządkuję do lvl np:
Ci którzy zebrali najwięcej w poszczególnych przedziałach lvl
0-30
30-60
60-90
90-120
120+
Moim zdaniem byłoby to uczciwe a Wy co o tym myślicie?
Obrazek
Wszystko płynie, wszystko płynie, wszystko płynie znów...

jeremiash  

Postprzez bartek300 » 31 gru 2017, o 22:43

amon-re napisał(a):Cześć,

Z góry pragnę poinformować, że nie należę do malkontentów, nie żalę się ani nic w tych rzeczy...

ALE!

Zabawa z zadaniami wymaga mojego komentarza.
Osobiście poświęciłem mnóstwo czasu, energii, wywaliłem dobre kilkaset drinów na zrobienie jak największej ilości zadań, zgromadziłem 241x gwiazdek, brakuje mi 9 gwiazdek żeby zdobyć upragnioną nagrodę czyli jajko z Kanto.
Ale ostatnie zadanie z dzisiaj tj. 31.12 przelało czarę goryczy, bo zadanie jest po prostu niemożliwe...
1x sh Bulbasaur i 1x sh Treecko - mam odblokowane wszystkie shiny w jednym i drugim regionie - a szansa na trafienie akurat na Bulbasaura i Treecko przy setkach shiny dostępnych w grze jest po prostu nierealne.

Ponadto ponoszę następujące MINUSY

`1) Zadania są kopią zeszłorocznych ( co podnosił Fernikus )

2) zadania są jak jedna wielka pętla, ciągle to samo... nie ma żadnego urozmaicenia, jak w zadaniach u profesorów.

3) zadania premiują graczy z wysokimi levelami

4) zadania typu znajdź pokemony, które uciekły - które pojawiają się za reklamami albo w panelu wyboru pokemona, albo w ogole nie działały mimo setek kliknięć doprowadzały mnie do szału!!

5) kilka razy pokemony do złapania w Safarii ( co też podniósł Fernikus ) było zupełnie niezrozumiałe i nierozsądne

można tak wymieniać bez końca...

Podsumowując, event, który miał być zabawą, w moim odczuciu pozostawi niesmak w postaci wydanych Yenów, "spalonych drinów", straconego czasu. Pozostałem w nastroju, która z zabawą nie ma nic wspólnego.

Dziękuję za uwage.

Cytuje ,,Ale ostatnie zadanie z dzisiaj tj. 31.12 przelało czarę goryczy, bo zadanie jest po prostu niemożliwe...
1x sh Bulbasaur i 1x sh Treecko - mam odblokowane wszystkie shiny w jednym i drugim regionie - a szansa na trafienie akurat na Bulbasaura i Treecko przy setkach shiny dostępnych w grze jest po prostu nierealne.,,
Ile grasz tu na grze, powiedz nam?
Każdy ma jakiś cel w życiu tylko trzeba oto zawalczyć nie poddawać się

bartek300  

Postprzez amon-re » 1 sty 2018, o 23:34

propozycja Jeremiasha ma sens, ale od nowego eventu.
لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱلله

amon-re  

Powrót do Propozycje do gry