Cześć,
Z góry pragnę poinformować, że nie należę do malkontentów, nie żalę się ani nic w tych rzeczy...
ALE!
Zabawa z zadaniami wymaga mojego komentarza.
Osobiście poświęciłem mnóstwo czasu, energii, wywaliłem dobre kilkaset drinów na zrobienie jak największej ilości zadań, zgromadziłem 241x gwiazdek, brakuje mi 9 gwiazdek żeby zdobyć upragnioną nagrodę czyli jajko z Kanto.
Ale ostatnie zadanie z dzisiaj tj. 31.12 przelało czarę goryczy, bo zadanie jest po prostu niemożliwe...
1x sh Bulbasaur i 1x sh Treecko - mam odblokowane wszystkie shiny w jednym i drugim regionie - a szansa na trafienie akurat na Bulbasaura i Treecko przy setkach shiny dostępnych w grze jest po prostu nierealne.
Ponadto ponoszę następujące MINUSY
`1) Zadania są kopią zeszłorocznych ( co podnosił Fernikus )
2) zadania są jak jedna wielka pętla, ciągle to samo... nie ma żadnego urozmaicenia, jak w zadaniach u profesorów.
3) zadania premiują graczy z wysokimi levelami
4) zadania typu znajdź pokemony, które uciekły - które pojawiają się za reklamami albo w panelu wyboru pokemona, albo w ogole nie działały mimo setek kliknięć doprowadzały mnie do szału!!
5) kilka razy pokemony do złapania w Safarii ( co też podniósł Fernikus ) było zupełnie niezrozumiałe i nierozsądne
można tak wymieniać bez końca...
Podsumowując, event, który miał być zabawą, w moim odczuciu pozostawi niesmak w postaci wydanych Yenów, "spalonych drinów", straconego czasu. Pozostałem w nastroju, która z zabawą nie ma nic wspólnego.
Dziękuję za uwage.