Ligi

Postprzez lordtost » 31 lip 2024, o 22:28

Drogie Panie i Panowie
To co dzieje się z ligami to jest dramat, liga 90 i typu żeby ruszyły to trzeba tygodnie czekać, 120 jeszcze dłużej.
Liga 200 oraz legend stoi już kilka miesięcy i nie zanosi się żeby ruszyła przez następne pół roku.
Jeśli to ma tak wyglądać, to nie mają one sensu i równie dobrze można je usunąć z gry.
Nie oszukujmy się ligi potrzebują głębokiej REFORMY.
Jedyne rozwiązanie widzę w zmianie waluty za zapisy. Trzeba zamienić PD na yeny. Wtedy ludzie będą się zapisywać.
Kwoty zapisu już by były do dyskusji, np. Liga 90-1kk, 120- 3kk, 200- 5kk, typu 5-kk, legend-7kk. Można zostawić za pierwsze miejsce jakąś ilość PD i zwiększyć pokegwiazdki za miejsca.

Proponuję również wprowadzenie nowej ligi - liga bez legend i megapokemonów. Nie sposób wykarmić legendę albo megapokemona, a innego już tak. Zobaczymy kto wtedy jest kozak :)

Temat zostawiam do dyskusji. Uważam, że jest to spory problem w grze, który trzeba rozwiązać czym prędzej.

EDIT.
Po zastanowieniu, myślę, że najlepszą opcją będzie zapis na yeny (kwoty już do obgadania), a jako nagrody za pierwsze 3 miejsca, można dać PD. Zmotywuje do graczy to udziału w ligach i wystawianiu dobrych pokemonów. Dla niektórych graczy będzie to spora szansa na zdobycie PD. (rozważyłbym największe nagrody w proponowanej lidze bez legend i megapokemonów, wbrew pozorom to będzie moim zdaniem najtrudniejsza liga).
Zmniejszenie liczby miejsc potrzebnych do startu, może nic nie dać, nawet teraz po starcie zapisów, mijają tygodnie a zapisanych jest kilka poków.
Tak jak napisała różowłosa śmierć, graczom szkoda jest PD, dlatego się nie zapisują. Zmiana zapisu na yeny i nagroda PD zmotywuje wielu graczy i ligi ruszą oraz będą ciekawe
Ostatnio edytowano 1 sie 2024, o 15:07 przez lordtost, łącznie edytowano 1 raz

lordtost  

Postprzez carpediem » 31 lip 2024, o 22:33

Popieram pomysł, można również pomyśleć nad zmniejszeniem liczby dostępnych miejsc, jeśli administracji nie spodoba się zmiana waluty : )

carpediem  

Postprzez jojorex0 » 31 lip 2024, o 23:46

Pomysł napewno warty uwagi ponieważ ligi stoją i nic tego nie zmieni raczej dopóki jak lordtost napisał nie nastąpią reformy lig zmiana waluty może być ale nie musi ale napewno zmniejszenie liczby miejsc.
A co do dodania nowego typu ligi jestem w 100% za ponieważ no nie każdy ma na tyle farta albo funduszy żeby zrobić sobie mega albo sh lege żeby konkurować z pozostałymi graczami więc mi nowy typ ligi jaki lordtost zaproponował byłby super pomysłem. Oby admin przyjął pomysł :D

jojorex0  

Postprzez labun » 1 sie 2024, o 01:35

albo poprostu zeby brakujacych zawodnikow dodawalo automatycznie za free jak czasami w turniejach sie to dzieje

labun  

Postprzez marta0201 » 1 sie 2024, o 08:05

Popieram pomysły :D Ligi stoją w miejscu tyle czasu, że aż szkoda tam patrzeć. Zdecydowanie przydałaby się ich reforma :D Pomysł Lordtost z nową ligą bez megapoków i legend też jest super, bo więcej będzie zwyklejszych poków wykarmionych :D

marta0201  

Postprzez gameover » 1 sie 2024, o 09:24

Będę oryginalny i nie będę się rozpisywał, popieram pomysł #Admin :D

gameover  

Postprzez lukaduda » 1 sie 2024, o 10:17

Jestem jak najbardziej za bo z zapisami jest na prawdę kłopot
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez baron3636 » 1 sie 2024, o 11:42

Popieram ten pomysł Będę lepiej z zapisem

baron3636  

Postprzez diduur1991 » 1 sie 2024, o 12:35

Jestem za i ten pomysł z ligą dla pokemonów normalnych bez legend i mega pokemonów jest idealnym rozwiązaniem. Nawet bym zaproponował kilka progów dla tego rozwiązania co zmotywuje graczy do karmienia zwykłych a nie tylko legendy i mega:)

diduur1991  

Postprzez różowonosa_śmierć » 1 sie 2024, o 14:49

Chyba każdy widzi, ze reforma jest po prostu potrzebna :D
Zgadzam się w 100% ze wszystkim co lordost napisał. Zmiana waluty przy zapisie będzie strzałem w dziesiątkę, bo po prostu niektórzy nie chcą zapisywać do ligi bo wydadzą to np na 2 nasionka, co prowadzi jednocześnie do oddawania pd tylko na zapis za bezcen.
Zmniejszona liczba miejsc też wydaje się OK, może niech się dobierają pozostali gracze automatycznie jako kopie różnych pokemonów w grze i tyle :D
Liga bez legend i bez mega? Sztos pomysł, bo teraz idziesz do ligi typu ze zwykłym pokemonem, a i tak legenda czy mega na start ma więcej szans, myślę że to byłaby oblegana liga i więcej osób skusiłoby się karmić nie tylko mega czy legendy :D

różowonosa_śmierć  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry