Kredyty

Postprzez panŁukasz » 29 lis 2020, o 13:40

Hej. Mam propozycję aby do banku w Vermilion dodać opcję ,,Weź kredyt". Oczywiście kredyty byłyby przyznawane jedynie w yenach na odpowiedni procent. Spłata zalezalaby od wybranej kwoty oraz czasu pożyczki. W przypadku niedotrzymywania spłaty, graczowi naliczane byłyby dodatkowe odsetki. Myślę że to ciekawy pomysł zwłaszcza że czasami brakuje yenów graczom kiedy pilnie ich potrzebują. Dajcie znac co o tym sądzicie.

panŁukasz  

Postprzez lukaduda » 29 lis 2020, o 13:44

jestem za ciekawy pomysł .
I NEED MACHINE GUN HA HA HA !

lukaduda  

Postprzez maciek123456789 » 29 lis 2020, o 14:04

Dobry pomysł ! Tylko jak by przy odsetkach jakiś gracz i tak by nie spłacał to co wtedy by było ? Porządne zasady by musiały być ...

maciek123456789  

Postprzez swiniachodzaca » 29 lis 2020, o 14:05

pomysł może ciekawy ale na pewno tego nie zrobią. Ponieważ jest mozliwosc wymiany PD za y wiec nie beda w ten sposob tracic mozliwosci zarobku. prędzej by dali pozyczke PD

swiniachodzaca  

Postprzez panŁukasz » 29 lis 2020, o 14:12

swiniachodzaca napisał(a):pomysł może ciekawy ale na pewno tego nie zrobią. Ponieważ jest mozliwosc wymiany PD za y wiec nie beda w ten sposob tracic mozliwosci zarobku. prędzej by dali pozyczke PD

Ale możliwość wymiany pd za yeny jest z innym graczem w kantorze. A co z tymi którzy pd nie mają lub po prostu nie zbierają ? Jakby nie patrzeć pd jest dosyć cenne i mało kto je sprzedaje. A pożyczke w pd dostaniesz i co? Zrobisz później przelew żeby to spłacić?

panŁukasz  

Postprzez swiniachodzaca » 29 lis 2020, o 14:48

panŁukasz napisał(a):
swiniachodzaca napisał(a):pomysł może ciekawy ale na pewno tego nie zrobią. Ponieważ jest mozliwosc wymiany PD za y wiec nie beda w ten sposob tracic mozliwosci zarobku. prędzej by dali pozyczke PD

Ale możliwość wymiany pd za yeny jest z innym graczem w kantorze. A co z tymi którzy pd nie mają lub po prostu nie zbierają ? Jakby nie patrzeć pd jest dosyć cenne i mało kto je sprzedaje. A pożyczke w pd dostaniesz i co? Zrobisz później przelew żeby to spłacić?

banknoty masz w sklepie 1PD za 4k y a jesli chodzi to od strony gry to oni by na takie cos liczyli aby jak najwiecej przelewow im robic

swiniachodzaca  

Postprzez koza_dominika » 29 lis 2020, o 20:12

Dobry pomysł. I jak w życiu, jeżeli ktoś opóźnia się ze spłatą kredytu to komornik wchodzi na konto i zabiera jakąś część z wykonywanych transakcji na poczet spłaty kredytu, nie licząc i tak już istniejącej prowizji. Ale co do samego kredytu to jestem za. Czasami potrzeba na już kasy a nie każdy jest w stanie szybko jej ogarnąć.

koza_dominika  

Postprzez nieznajomy » 29 lis 2020, o 20:58

Tak jak miała być wymiana jagód nie wypaliła ta i to nie wypali.
Wiem ile popełniłem błędów w grze.Chcę od nowa zacząć wszystko.Zaufa mi ktoś?

nieznajomy  

Postprzez babiszka » 30 lis 2020, o 15:19

świetny pomysł, aczkolwiek dodałabym do tego opcję spłacania ratami. Np. Jeśli jakiś mniejszy gracz pożyczy 500kk, to raczej nie da rady spłacić tego na raz a tak, po np. 10kk dziennie da radę na luzie

babiszka  

Postprzez krampiii » 30 lis 2020, o 15:51

Jak dla mnie pomysł świetny ale bardzo dobrze musiało by to zostać zrobione, np. coś w stylu żeby zliczyć średni dochód tygodniowy danego gracza i na tej podstawie dawać mu kredyt. Gdy np przyrost tygodniowy mielibyśmy 100kk to bank dawał by nam maksymalny kredyt w wysokości 200kk i mielibyśmy na spłatę powiedzmy 2 tygodnie z możliwością oczywiście wcześniejszej spłaty co dodawało by nam na przykład jakiś procent albo dawało rangę z czasem " uczciwego gracza" czy coś w tym stylu dzięki czemu bank w przyszłości dawał by nam to coraz większe kredyty.

krampiii  

Powrót do Propozycje do gry