Lureball i zasada działania


Postprzez aura_guardian » 11 maja 2018, o 18:51

Mam wątpliwości co do zasady działania Lureballa, a mianowicie czy działa on tak samo bez względu na kolejność typów pokemona wystawionego? Chodzi konkretnie o to, czy pierwszy (główny) typ wystawionego pokemona, jeśli pokrywa się z typem oponenta daje większe prawdopodobieństwo na złapanie, niż drugi typ. Interesuje mnie pewna odpowiedź, ponieważ zawsze byłem przekonany, że jeżeli tylko któryś z typów wystawionego pokemona pokrywa się z którymś z typów przeciwnika, to mamy ową 3x większą szansę na złapanie go przy użyciu Lureballa, jednak podczas ostatnich eventów zauważyłem pewne wyjątki od mojej teorii, jednak w pokedexie nie jest to
dokładnie sprecyzowane. Chciałbym wiedzieć, czy dotychczas byłem w błędzie.
Obrazek

aura_guardian  

Avatar użytkownika
 
Posty: 36
Dołączył(a): 24 sty 2017, o 15:45
Lokalizacja: Kielce (okolice)


Powrót do Inne

cron